Forum > Atos / Atos Prime
Wentylator
wampum:
--- Cytat: "zybon" ---
--- Cytat: "Witek" ---Rozbierz panel i sprawdź jak jest pokrętło połączone, albo czy coś się nie złamało.
--- Koniec cytatu ---
To nie tu lezy problem, poprostu przepalil sie rezystor (najlepiej go wymienic na rezystor ceraniczny) i do pierwszego biegu musisz kupic rezystor o wartosci 2,2 Ohm
--- Koniec cytatu ---
Tak czytałem już ten wątek o rezystorze....Wszystko pięknie ładnie i wielkie dzięki za pomoc, tylko....
Nich ktoś mi powie jak rozebrać obudowę plastikowoą (czyli prawdopodobnie całą środkową konsolę), nie chciałbym połamać jakiś zaczepow i innych plastikowych elementow.
Poza tym nie posiadam czegoś takiego ja lutownica, no ale to chyba sobię kupię.....
Szkoda że na tym forum nie ma schematow elektrycznych, instrukcji demontażzu rożnych elementow itp.....
Karwass:
Kolego rezystor znajduje się przy pedale gazu a dokładnie to nad nim:)
Jest on zamocowany na plastikowej zaślepce przymocowanej do dmuchawy jedną śrubką.
Będzie to rezystor spiralny. Jak odkręcisz tą zaślepkę razem z rezystorami to zobaczysz że jeden jest przepalony bądź zerwany. Takowy wymieniasz na ceramiczny i jest po problemie.
Aha i jak wymontujesz to spokojnie możesz jeździć bez tych rezystorów będzie Ci co najwyżej wiało trochę po butach;) więc możesz to zlecić komuś kto ma lutownicę. I jeszcze jedno po wymontowaniu tych rezystorów mimo wszystko będziesz miał 3 bieg nawiewu gdyż on działa niezależnie.
Pozdrawiam
wampum:
Dzieki za pomoc....
Trochę jestem przerażony kosztami takiego rezystora....
Ws kelpie z częściami od Japońców i Koreańczyków tylko tego mi odmówili, podobno można dostać to tylko w serwisie Hyundaia.
Pojechałe do serwisu i:
1. Rzystor 102 zł.
2. Wymiana 100 zł.
Trochę drogo....
wlad:
kup od innej marki-rezystancja nie musi być identyczna.jedynie będzie albo wolniej albo szybciej chodzić.
maspex:
a sklep z czesciami elektronicznymi? Wymontuj i jedz do nich,zaloze sie ze za grosze dostaniesz
http://www.inter-chip.pl/index.php?cPath=75 to jest sklep z olsztyna,nawet z internetu zamowisz czesc
a i jeszcze jedno,jak wymontujesz,napisz jaki to rezystor
Nawigacja
[#] Następna strona