Autor Wątek: Szarpanie silnika  (Przeczytany 6768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

roofus

• Gość
Szarpanie silnika
« dnia: 12 Maj 2009, 22:42:37 »
Witam

Ostatnio w landrynie zaczyna dziac sie cos niedobrego. Przy dodawaniu gazu silnik zaczyna podszarpywac, tak samo dzieje sie przy puszczaniu gazu. Nie ma jeszcze tragedii bo glowy nie urywa ale jest to denerwujace no i ewidentnie zaczyna sie cos dziac.
Dodam ze kable i swiece mam nowe.
Prosze o podpowiedzi czego i gdzie szukac.

Cendra

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Maj 2009, 10:20:18 »
słuchaj stary ja mam tak w Scoupe... wymieniałem świece, kable, filtry (paliwo, powietrze), kopułkę, palec, czujnik cieczy chłodzącej, czyściłem przepustnice, regulowałem zawory, sprawdzałem sonde lambda, teraz testowałem inny przepływomierz i wiesz co :?: nic...
kibicuję Ci żebyś coś osiągnął w tym temacie.
może będę podmieniał ECU i się coś zmieni...
myślę, że może kable WN są zbyt słabej jakości...

siwyyy17

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Maj 2009, 13:13:18 »
muszę się dołączyc do postu panowie mam ten sam problem od ponad miesiaca i nie moge go zlikwidowac juz chyba wszystko co było możliwe powymieniałem i nic a nic ;/ a problem jak był tak jest ;/ mam nadzieje ze czegos nowego sie dowiemy tu w tym temacie co pomoze zlikwidowac problem

mam nadzieje...

Cendra

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Maj 2009, 14:25:36 »
opisz wszystko co wymieniłeś, to może pomóc...

roofus

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Maj 2009, 23:41:40 »
na razie tylko kable i swieczki ale nie pomoglo wiec wolalem zapytac na forum gdzie jeszcze zerknac zeby pol silnika nie wymienic

ociec

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Maj 2009, 09:32:13 »
objawy mogą wskazywać również na jakąś przerwę/słaby styk w obwodzie elektrycznym. Jakaś wiązka przełamana lub luźna wtyczka :( niestety weryfikacja tego typu uszkodzeń jest strasznie czasochłonna :(

cezary46

• Gość
Re: Szarpanie silnika
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Maj 2009, 13:23:24 »
Cytat: "roofus"
Witam

Ostatnio w landrynie zaczyna dziac sie cos niedobrego. Przy dodawaniu gazu silnik zaczyna podszarpywac, tak samo dzieje sie przy puszczaniu gazu. Nie ma jeszcze tragedii bo glowy nie urywa ale jest to denerwujace no i ewidentnie zaczyna sie cos dziac.

Na luzie czy na biegu. Jak na biegu to wymiana sprzęgła się szykuje.

Cendra

• Gość
Re: Szarpanie silnika
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Maj 2009, 13:08:43 »
Cytat: "cezary46"
Cytat: "roofus"
Witam

Na luzie czy na biegu. Jak na biegu to wymiana sprzęgła się szykuje.

a może to się dziać czasami i do konkretnych obrotów, np 3 tys :?:

siwyyy17

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Maj 2009, 22:06:08 »
cezary ma racje do wymiany sprzeglo ja jutro wymieniam swoje ;/ lalo sie z uszczelniaczy na wale potem dostalo sie do tarczy i poszlo......... dzis sciagnelem to tarcze a tam juz same nity...;/;/;/ jak wymienie i pojezdze troche powiem czy pomoglo ;)

siwyyy17

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Maj 2009, 21:49:19 »
dobra sprzegło wymienione autem juz nie szarpie ... elegancko biegi wchodza miodzio dosłownie...;)) ale pojawił sie u mnie nowy problem na luzie albo gdy wciskam sprzegło i hamulec obrotyszaleja od 0 do 1.1 i czasami przez to nawet gasnie auto dlaczego moze tak sie dziac ?? ;/

Cendra

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Maj 2009, 08:19:42 »
jakie koszty :?:

siwyyy17

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Maj 2009, 10:32:23 »
tarcza z firmy luk 180 zl ja wymienialem sama tarcze poniewaz docisk i reszta byla ok . Natomiast caly komplet tarcza docisk lożysko to koszt 300 zl.

Cendra

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Maj 2009, 11:26:50 »
kurcze a może u mnie też siada sprzęgło... :roll:

roofus

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Maj 2009, 16:39:38 »
wychodzi na to ze i u mnie sprzeglo siada ale jeszcze na nim troche pojezdze

szk3

• Gość
Szarpanie silnika
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Maj 2009, 20:12:30 »
u mnie też siada... dzisiaj stało się odczuwalne:/, bardzo nisko łapie z porównaniem wcześniej i ciężko czasem bieg wchodzi...