Autor Wątek: [Lantra J2] Strzela w filtr  (Przeczytany 7572 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kosmos2011

• Giełda
[Lantra J2] Strzela w filtr
« dnia: 22 Lipiec 2013, 22:52:37 »
Albin forum się rozjeżdża  :evil:.

Urwała i co dziura została, sonda też urwana ?. Jeśli jest nieszczelność na wydechu to sonda daje złe wskazania i silnik traci na mocy.

albin bielawa Lantra j2

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lipiec 2013, 23:01:37 »
Nie nie jest calkowicie urwany. Odeszlo od spawu i slychac mocne chodzenie autka. Ale czy to moze byc przyczyna takiego strzelania na lpg???? Jesli tak to jaka koncowke kupic elastyczna wydechu? Widzialem cos na allegro ale niewiem

[ Dodano: 2013-07-22, 23:02 ]
Sonda jest cala nie uszkodzona

[ Dodano: 2013-07-22, 23:06 ]
Sprawdzalem juz wiele i nie potrafie dojsc.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lipiec 2013, 23:26:37 »

Jak określisz wymiary (ja znam tylko do Accent LC) to w każdym zakładzie zajmującym się tłumikami dobiorą odpowiednie złącze (koszt ok 40-50 pln).

albin bielawa Lantra j2

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lipiec 2013, 23:32:55 »
Dokladnie to ta zlaczka. Dzieki wielkie mam nadzieje ze to pomoze. A oprocz tego moze byc cos jeszcze???

Offline Marcin

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lipiec 2013, 15:56:18 »
Witam, borykałem się z tym samym w Lagunie. Opiszę to co ja wtedy robiłem. Pierwsze wymiana przewodów i świec- pomogło ale na trochę. Później regulacja gazu-pomogło ale na trochę. Sprawdzenie cewek zapłonowych-były ok. Czyszczenie parownika-pomogło na trochę. Nie wspomne że filtry wszystkie wymienione. Dużo czasu zajeło mi szukanie, przyczyny. Dużo czytałem jeżdziłęm wszędzie gdzie się da po różnych mechanikach i gazownikach, stracony czas, pieniądze i nerwy, i nic. Wszystko co udało się zrobić pomagało ale na trochę. Laguny już nie mam, i straciłem zaufanie do samochodów na gaz (prywatna opinia). Ale życze powodzenia może uda się zdiagnozować. :)

albin bielawa Lantra j2

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Sierpień 2013, 00:23:36 »
Witam Wszystkich. Otoz problem rozwiązany.Wina stala w swieczce na 4 cylindrze. Podczas jazdy na 4 czy 5 biegu samochod pod obciazeniem strzelal. Okazalo sie ze przeskakiwala iskra albo czasem nie podawala. Wymienilem swieczke na nowa mimo ze nowe zalozylem i problem zniknal. Borykalem sie z Tym ponad 2 tyg.Mozna powiedziec nie do znalezienia a jednak. Nie zawsze teoria nowe to sprawne zdaje. Dzis wlasnie na zapalonym silniku wyciagalem fajke z 1 ,2,3,4 cylindra. Bylo wszystko ok czyli samochod chodzil gorzej. Ale po jakims czasie jeszcze raz tak samo i na 4 cylindrze po wyciagnieciu fajki silnik chodzi tak samo jak z fajka. I tak doszedlem do tego. I co zauwazylem przy tym wszystkim lantra ktora mam ma 84 Kw ale przed przepustnica byla zaloona blaszka z otworem mniejszym niz przepustnica z napisem 66kw??? Dlaczego tak??? Czy to blokada na zmniejszenie zrywnosci autka???Oczywiscie wyciagnalem to i wydaje mi sie inna jazda...Czy ktos to mial???

Offline BartBartez

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Sierpień 2013, 09:40:10 »
Cytat: "albin bielawa Lantra j2"
Cytat: "albin bielawa Lantra j2"
przed przepustnica byla zaloona blaszka z otworem mniejszym niz przepustnica z napisem 66kw??? Dlaczego tak???

Pewnie auto z niemiec. Za odrą płacą ubezpieczenie od mocy, a nie od pojemności. Dlatego Lantra fabrycznie miała obniżoną moc.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Sierpień 2013, 20:56:56 »

albin bielawa Lantra j2

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Sierpień 2013, 23:52:44 »
[quote="kosmos2011//www.civicklub.pl/forum/showthread.php?77942-Honda-Civic-(98r)-1-4i-75KM-jak-zrobi%E6-90KM

Zrobiłeś reset komputera ?[/quote]

Tak.... A dlaczego w dowodzie mam 84kw????W koncu to ile mam koni??

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Sierpień 2013, 12:52:59 »
Ja w dowodzie nie mam nic o mocy, pewnie jak była rejestrowana w Polsce to podano taka wartość z katalogu i tak już zostało.