Autor Wątek: Lampka oświetlenia bagażnika  (Przeczytany 2719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zbyszek

• Gość
Lampka oświetlenia bagażnika
« dnia: 11 Maj 2009, 19:03:09 »
Witam, mam problem z oświetleniem bagażnika, które byłoby mi bardzo przydatne. Lampka nie działa od momentu kupna. Sprawdziłem żarówkę i bezpiecznik (są OK). Nie mogę znaleźc czujnika klapy bagażnika ale taka lampka może działac przy włączonym oświetleniu wnętrza bądź przy włączonych światłach pozycyjnych. Niestety wszystkie rozwiązania odpadają. Lampka jest podłączona do instalacji więc opcja, że wersja wyposażeniowa jej nie przewiduje również odpada...

k7s5a2

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Maj 2009, 19:58:29 »
Sprawdź czy prąd dociera do żarówki.
Możesz mieć uszkodzony kabel...

adams502

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Maj 2009, 20:10:40 »
Włącznik powinien być przy zamku klapy

Zbyszek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Maj 2009, 20:33:18 »
nie ma

adams502

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Maj 2009, 20:57:19 »
powinien być wbudowany w zamek

xardas

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Maj 2009, 21:18:23 »
Kolega adams ma rację. Włącznik musi być w zamku klapy, wystarczy przekręcić kluczyk, a światełko samo się zapala, bez unoszenia klapy.... Żadnych czujników poza tym nie widać. To musi być w zamku.

Zbyszek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Maj 2009, 21:31:01 »
Dzięki za info. Zobaczę o co chodzi bo zamka nie sprawdzałem.

wlad

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Maj 2009, 21:46:53 »
Cytat: "Zbyszek"
Nie mogę znaleźc czujnika klapy bagażnika ale taka lampka może działac przy włączonym oświetleniu wnętrza bądź przy włączonych światłach pozycyjnych.

w moim lampka reagowała tylko na otwarcie bagażnika-świecenie nie zależało od włączonych świateł

xardas

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Maj 2009, 22:13:32 »
Cytat: "wlad"
Cytat: "Zbyszek"
Nie mogę znaleźc czujnika klapy bagażnika ale taka lampka może działac przy włączonym oświetleniu wnętrza bądź przy włączonych światłach pozycyjnych.

w moim lampka reagowała tylko na otwarcie bagażnika-świecenie nie zależało od włączonych świateł

Dokładnie. To niezależna instalacja. Światła i stacyjka nic do tego nie ma. Tylko zamek.