Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Światła do jazdy dziennej - Santa Fe CM
west40:
Sposób prosty na światła DRL. Na aukcji kupujesz moduł świateł DRL za kilkadziesiąt złotych i według instrukcji podłączamy do świateł drogowych. Moduł ma za zadanie zmniejszyć napięcie do ok. 8 voltów. Można kupić moduł z regulacją w zakresie 30-70 %. Bardzo prosta instalacja.
Sposób trudniejszy z " prawie legalnym lampami". W sklepie np. hidretrofit.pl kupujemy naklejki homologacji DRL. Rozbieramy lampy i od środka na szkle naklejamy ów naklejki. Składamy wszystko w całość i gotowe.
Ater:
Ja na Ali kupiłem takie DRL i podłączyłem w miejsce maskownicy halogenów. Później wypierniczyłem chiński przekaźnik i wsadziłem polski. Wszystko wpięte pod AUTO i działa pięknie. Dokładny opis ze zdjęciami zamieściłem na FB w grupie Hyundai Santa Fe - Polska.
tomspeed:
@ATER
ale ty masz polifta, i te lampy nie beda posaowaly do starszych rocznikow CM-a
Ater:
Zgadza się. Informacje dałem też dla tych, którzy mają podobną Santafkę i zastanawiają się jak zrobić DRL :-)
Jeżdżę już miesiąc i wszystko w najlepszym porządku. Światła mocne, dobrze widać no i samochód się ładnie w nich prezentuje. Ci co nie znają SF myślą że są to światła oryginalne :-)
marsz:
Witam,
polecam philips daylight9, zamontowałem w CM, montaż zgodny z przepisami,
zdjęcia poniżej.
Nawigacja
[#] Następna strona