Witam wszystkich. Chciałbym zamontować, dodać klimatyzację do Hyundaia i30 z 2008 r. (w Microcacie podaje że wersja czeska), silnik 1.4 benzyna, 109km i dlatego mam do was kilka pytań.
1. Proszę o podanie co muszę zakupić, aby dołozyć klimatyzację, oczywiście wiem, że panel, sprężarkę ale jak wygląda sprawa mocowania, plus przewody, chłodnicę i co jeszcze oraz jak wygląda sprawa z czujnikami i komputerem, mocowań, uszczelki itd. Może ma ktoś zdjęcia przedziału silnika z klimatyzacją.
2. Drugie moje pytanie może jest ktoś na forum kto dokonywał takiej operacji, wiem że wersje 1.6 benzyna i 1.4 benzyna sa identyczne, chyba że się mylę, a czy mogę wykorzystac części z diesla (crdi) ?
3. Czy mogę wykorzystać częśći z kia ceed, ale z jakiej wersji, jaki rok produkcji i które będa pasowały.
Na chwilę obecną mam tyle pytań. W przypadku odpowiedzi będe zadawał kolejne. Dziekuję za pomoc. Ponadto mam pytanie czy może ma ktoś części do montażu klimatyzacji do tego modelu lub może polecić kogoś kto je ma. najlepiej kupiłbym komplet od jednej osoby.
Bardzo proszę nie pisać, abym sprzedał i kupił innego hyundaia z klimatyzacją bo takie rozwiązanie nie wchodzi w grę ze względu na idealny stan samochodu, który posidam z b. niskim przebiegiem.
Link do schematu
http://koreanaparts.ru/parts/hyundai/i30/189/97976?page=1