Forum > Matrix / ix20
[ix20] Czy ktoś ma Hyundaia ix20
ph71:
--- Cytat: "larry" ---Czy "czekoladowa" tapicerka siedzeń widziałeś na żywo czy tylko na zdjęciach?. Bo kolor na żywca różni się od wszystkich zdjęć które widziałem. Moim zdaniem kolor ich jest ok - rozjaśnia wnętrze i robi je ciekawszym ( ale to oczywiście kwesta gustu) a ich wykonanie materiał/sztuczna skóra sprawdza się w użytkowaniu. Ja je akurat polecam.
Co do doświetlania zakrętów to w wersji Style, Premium to jest dodatkowa żarówka w głównym reflektorze do doświetlania ( skierowana w bok auta) - a nie za pomocą światła przeciwmgielnego.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Na jednej z jazd próbnych jeździłem Style'm z tą tapicerką, a w Premium siedziałem na żywo podczas Air Show w Radomiu w zeszłym roku. Mieli tam wówczas całe stoisko, a wojskowi urzędowali takim Premium po lotnisku. Wówczas też przyjrzałem się tej wersji bardzo dokładnie i doszedłem do wniosku, że panował tam trochę stylistyczny "misz-masz"z tym "piano black" jak przysłowiową wisienką na torcie. W subiektywnym odczuciu wnętrze było mniej spójne stylistycznie niż w Comforcie. Jakkolwiek każdy może to przecież oceniać inaczej. Szczerze mówiąc, to od początku celowałem w Style'a z uwagi na to, że ma półskóry, co uważam jest lepszym rozwiązaniem niż cała skóra. Ale z powodu w/w koloru jako standardu odpuściłem na rzecz wersji Comfort, której środkowa część tapicerki siedzeń okazała się przyjemnie miękka w dotyku jak na materiał, ma ładny wzór i jest spójna z całością wnętrza. Ale jak napisałeś, co kto lubi... :-)
Co do doświetlania zakrętów to masz oczywiście rację. Są tu możliwe dwa rozwiązania. Jakkolwiek, osobiście wolę paraboliczny reflektor świateł mijania w Comforcie bez doświetlania i szerszą wiązkę światła jaką on zapewnia (dla mnie priorytet), niż soczewkowy ze Style'a lub Premium z doświetlaniem w jednym kloszu ale i węższą wiązką świateł mijania, bo taka jest specyfika soczewek.
Niemniej muszę uczciwie przyznać, że z kolei doświetlanie zakrętów z reflektora soczewkowego w ix20 działa lepiej, bo zaprojektowano je do tego celu fabrycznie.
lukasz.zst:
Ile kosztwał ciebie założenie Tempomatu w ix20 , czy była wymieniana kierownica.
Pytałem sie dziś w Hyundaiu w Mysłowicach,Warszawa Tychach i Bielsku to koszt takiej usługi z wymianą kierownicy 3400 - 4600zł . Doświetlanie skrętów od 250 zł ( warszawie ) do 900 zł w Katowicach w tym jest moduł że załącza sie przy skręcie kierownicy i wrzuceniu kierunkowskazu.
Czy możecie spojrzeć na klosze lamp przednich po otwarciu maski czy wam przez przypadek nie ociera maska lamp lub lampy.
ph71:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Ile kosztwał ciebie założenie Tempomatu w ix20 , czy była wymieniana kierownica.
Pytałem sie dziś w Hyundaiu w Mysłowicach,Warszawa Tychach i Bielsku to koszt takiej usługi z wymianą kierownicy 3400 - 4600zł . Doświetlanie skrętów od 250 zł ( warszawie ) do 900 zł w Katowicach w tym jest moduł że załącza sie przy skręcie kierownicy i wrzuceniu kierunkowskazu.
--- Koniec cytatu ---
Jak napisałem wcześniej, tempomat był zamówiony fabrycznie, więc po prostu zamontowano od razu kierownicę z tempomatem. Koszt wyjściowy wg cennika dealera - 1000 zł.
Co do doświetlania zakrętów poprzez moduł z i30 przez światła przeciwmgielne, to nie musisz wrzucać kierunkowskazu. Wystarczy skręt kierownicy o bodajże kilkanaście stopni, oczywiście przy włączonych światłach mijania.
beazee:
--- Cytuj ---W ostatnich 3 miesiącach było spore zawirowanie z forum Hyundaia - zdążyłem się zarejestrować na jednym (...) chyba nie jestem jedynym, który czeka na dalszy rozwój wydarzeń.
--- Koniec cytatu ---
Witajcie pod kolejnym nowym adresem...
ph71:
--- Cytat: "beazee" ---
--- Cytuj ---W ostatnich 3 miesiącach było spore zawirowanie z forum Hyundaia - zdążyłem się zarejestrować na jednym (...) chyba nie jestem jedynym, który czeka na dalszy rozwój wydarzeń.
--- Koniec cytatu ---
Witajcie pod kolejnym nowym adresem...
--- Koniec cytatu ---
Jak tak dalej pójdzie, to będziemy się częściej witać niż pisać o naszych autach... :roll:
Nawigacja