Witaj
Właśnie oczekuje na przesyłkę z diagnostyką, jazda na błędzie koszmarna. Chyba inne nastawy auto ma muli jak diesel dopiero grubo powyżej 3 tys obrotów przyspiesza. Męcząca sprawa w trasie. Sprawdzę ten układ wydechowy bo też coś na moje ucho głośno brzmi.
[ Dodano: 2013-07-18, 10:49 ]Diagnostyka opanowana błąd został wykasowany i wymieniony przepływomierz, po dwóch dniach radości z jazdy (żwawość, przyspieszenie, dynamika) ponownie wyskoczył check. Uzbrojony w ELM 327 odczytałem błędy i .... właśnie pełna konsternacja, zupełnie już nic nie rozumiem.
Wcześniej był jeden błąd związany z systemem paliwowym P1128 Fuel System Lean - Part Load
Przepływomierz został wymieniony, do tego przy okazji poszły świece i kable, (właśnie gdzie jest w tym modelu ukryty filtr paliwa).
W zamian dostałem trzy dodatkowe błędy po ostatnim odczycie .... ktoś mi to potrafi wyjaśnić?
P0103
P0132
P0112
Kosmosie A.D. 2011

wymieniłem koronkę, jednak zmagałem się całym ustrojstwem ze znajomym mechanikiem i wszystko było tak zapieczone, że jak zaczęliśmy działać o 21 do o 23 skończyliśmy, dalsze sprawdzanie odłożyliśmy po weekendzie. Wymieniony został przegub jednak to nie rozwiązało problemu, kontrolka nadal kłuje mnie w oczy. Mamy zamiar sprawdzać po kolei czujniki, może to rozwiąże problem.
[ Dodano: 2013-07-24, 07:48 ]Dziś po dojeździe do pracy (18km) przez miasto wyskoczyły mi następujące błędy:
P1801
P1805
P0103
P0132
P0112
Ludzie pomocy, w ustaleniu przyczyny tego stanu. Nie chcę na ślepo wymieniać wszystkiego, co robić?