Forum > Accent
Przy max. skręcie w lewo coś ociera w przednim praw. kole
piotr1111:
Nie mam garażu ani tym bardziej warsztatu, na parkingu przy maksymalnym skręcie nic nie widać by coś o siebie tarło... ponadto przy bujaniu prawy przedni boczek coś skrzypi... Jak do tego się zabrać?
Już chyba wiem co to jest. Obsunęło się nadkole... ten plastik z przodu koła i ociera dolna część... tylko jak to ustrojstwo podciągnąć do góry by trzymało się całości? Chyba bez blacharza (mechanika) się nie obejdzie... bo jak widzę trzyma się to na jednym chyba na wkręcie i co gorsza co podniosę do znowu powrotem opada...
kml:
piotr1111, blacharza? Podnośnik i trzeba zdjąc koło i po prostu zobaczyć co tam jest grane no i ew poprawić mocowanie.
Zbyszek:
skrzypiec przy bujaniu może amortyzator...
piotr1111:
Wiem że lewarek, koło oraz poprawka jest najprostszym i najlepszym rozwiązaniem no ale nie za dobry ze mnie mechanik więc nie chce więcej zepsuć aniżeli zreperować ;-)
Nie bardzo wiem jak ten plastik (nadkole z przodu) jest umocowany, u mnie dosłownie rusza się... no ale chyba nie może być mocowany „na sztywno” bo drgania zrobiły by co swoje...
Myślałem o amortyzatorach ale niedawno na przeglądzie (na szarpakach) było wszytko OK...
Zbyszek:
Na szarpakach wychodzi sprawnośc amortyzatorów. Czy podczas testu nie było słychac skrzypienia ? Nadkole powinno byc mocowane na sztywno.
Nawigacja
[#] Następna strona