Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Dokładka tempomatu
Robik:
Nie sledzilem watku od dawna ale prawdopodobnie nikt z forum tego chinczyka nie montowal. Zdecydowana wiekszosc pozytywnych wrazen z tempomatem dotyczy opcji z wymiana na uzywana kierownice.
elektor:
Czytałem i rozumiem tylko kierownic brak na portalach aukcyjnych.Może ktoś miałby na sprzedaż .
Rupert:
Witam. Byłbym zainteresowany dokładką tempomatu. Pacjent to IX35 2.0 crdi aut. 184KM wersja Style. Czy ktoś w Warszawie się podejmie? Z góry dziękuję :)
Rupert:
No to mam tempomat :) Początkowo chciałem skorzystać z pomocy znanego na forumkolegi, ale w końcu ująłem się dumą i zrobiłem to sam. Na allegro kupiłem przyciski tempomatu i wiązkę. I rzeczywiście rzecz jest do zrobienia bez zdejmowania kierownicy i bez łamania/odcinania starego panelu. Tę mityczną śrubkę, do której nie ma dojścia wykręciłem korzystając z nasadki kątowej do bitów. Było trudno bo nasadka się nie mieściła i trzeba było podejść bitem do śrubki pod kątem i mozolnie wykręcać śrubkę na raty - ok. 40 min i w końcu wyszła. Zdecydowanie lepiej zrobić to małym kluczem oczkowym i bitem (ktoś to w któryms z postów doradzał). W zasadzie poza tą śrubką cała operacja to banał. Oczywiście trzeba odłączyć na czas operacji akumulator. Koszt 200 zł
nkon:
Witam. Mogę prosić o numer producenta wiązki i panelu, której używa się do montażu trmpomatu? Obecnie w moim pojeździe prawy panel kierownicy posiada przycisk wybierania głosowego kontaktu telefonicznego, lewy natomiast przyciski do sterowania radiem oraz odbieranie i kończenie rozmowy telefonicznej. Z góry dziękuję za pomoc :)
Nawigacja
[#] Następna strona