Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Dokładka tempomatu
Eryk65:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Przyciski będą pasowały.
--- Koniec cytatu ---
Piszę posta do kosmos2011 bo nie wiem czy prywatne wiadomości docierają (cały czas mam w folderze "Do wysłania").
Mam dużą prośbę. Kupiłem ix35 z 2012, 1.7 Diesel, wersja wyposażenia Style (ma bluetooth i kierownicę wielofunkcyjną). Dokupiłem kierownicę z tempomatem z wiązką kabli symb. BK569912Y50. Po założeniu tempomat nie działa, pozostałe przyciski działają tak jak w fabrycznej kierownicy. Po przeczytaniu tematów na stronach Kia i i Hyundai widzę, że kolega jest dobry w tym temacie. Czy możesz sprawdzić po VIN czy moje auto nadaje się do dokładki tempomatu tylko przez wymianę kierownicy? Ewentualnie co należy dokupić? VIN mojego auta TMAJU81UADJ365753
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Irek
kosmos2011:
--- Cytat: "Eryk65" ---z wiązką kabli symb. BK569912Y50
--- Koniec cytatu ---
Po Y brakuje jednej kluczowej cyfry.
Sprawdź wtyczkę zwijacza pod kierownicą M20-R.
.
Eryk65:
--- Cytat: kosmos2011 ---
--- Cytat: "Eryk65" ---z wiązką kabli symb. BK569912Y50
--- Koniec cytatu ---
Po Y brakuje jednej kluczowej cyfry.
Sprawdź wtyczkę zwijacza pod kierownicą M20-R
Wtyczkę pod zwijaczem dziś sprawdziłem, nawet kolory się zgadzają .
W symbolu wiązki pominąłem 1 cyfrę .
BK569912Y500 A+B+C+V EL-CAR
Poradzcie co dalej ?
--- Koniec cytatu ---
kosmos2011:
Vin U5YZU81UABL092367 takiego samego auta jak Twoje.
Zegary, ECU, włącznik hamulca i sprzęgła takie same.
Co do wiązki kierownicy z końcówką -Y500 to nie mogę namierzyć kiedy była montowana i może być tak jak tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5123&postdays=0&postorder=asc&start=285
Do sprawdzenia jeszcze czy przewody od zwijacza podłączone są do ECU.
Trzeba sprawdzić czy do złącza MC11 (na dole prawego słupka A) dochodzą i wychodzą przewody.
.
Eryk65:
W sobotę sprawdzę złocze MC 11,jeżeli będzie w porządku to błąd przypuszczalnie jest w wiązce kierownicy.
Kosmos -poradź jaki symbol wiązki kupić do mojego ix i czy wystarczy tylko wiązką czy cały kpl.
Kierownica z wiazką Y500 kupiona była na Alegro i ponoć pochodziła z 2013 r po lifcie i tu mógł być błąd.
Nawigacja
[#] Następna strona