Autor Wątek: [ix20] Pierwsza rocznica akcji serwisowej hamulce  (Przeczytany 7351 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rekin323

• Gość
[ix20] Pierwsza rocznica akcji serwisowej hamulce
« dnia: 21 Czerwiec 2013, 12:02:12 »
Witam wszystkich

korzystając z okazji pragnę przypomnieć o akcji serwisowej dotyczy zacisku hamulca ręcznego, jako że powyższy temat już był dyskutowany kilkanaście razy teraz po roku mamy oficjalne stanowisko importera.

Mój komentarz czekając na list od importera który nie mógł się doliczyć ilu aut dotyczyła kampania 1348 aut na czerwiec 2013 wymaga poprawki dane już po odjęciu akcji wykonanych w naszych ix20 ( sprawdź dla pewności)
http://www.samar.pl/__/3/3.a/73066/Hyundai-ix20--i30-oraz-Veloster-obj-te-akcj--serwisow-.html?12p.s=945414748.10&12p.a=73066&locale=pl_PL

Swoją drogą 1348 właścicieli otrzyma list od importera o ile zostały sprzedane w PL, a nie Re-import do innych krajów EU .
Jak myślicie gdzie podziały się te auta?

Offline kri$

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Czerwiec 2013, 13:11:27 »
Wygląda na to że na liście nie ma już aut które zostały naprawione wcześniej.
Ja miałem wymieniane w lutym przy okazji przeglądu, i aktualnie nie ma auta na liście.

beazee

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lipiec 2013, 12:10:35 »
Dopiero teraz dostałem list od Hyundai Ireland. Wyglada na to, że akcja serwisowa dopiero się zaczęła albo chcieli się przypomnieć jako, że w tym miesiącu wypada mój drugi przegląd.

pike69

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Wrzesień 2013, 20:44:21 »
Jestem świeżym posiadaczem ix20 i uczę się go również na tym forum - SERDECZNE DZIĘKI.
Gdy na HKP znalazłem temat dotyczący akcji serwisowej związanej z hamulcami napisałem email do serwisu w Bydgoszczy zapytanie - odpowiedź z zaproszeniem do serwisu otrzymałem nazajutrz rano. Poprzedni właściciel nie dopilnował, albo nie miał pomocników na HKP.
Tak przy okazji mam pytanie: Czy o jeszcze jakąś akcję serwisową powinienem się upomnieć? (ix20 rocznik 2011)

Offline endriu

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Wrzesień 2013, 09:37:37 »
Witam na pokładzie ix20 i życzę dużej przyjemności z jazdy i jak najmniej wizyt w serwisie .

pike69

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Październik 2013, 21:48:18 »
Właśnie dzięki HKP troszkę zaoszczędziłem - DZIEKI.
Na forum dowiedziałem się o akcji dotyczącej hamulców - czego nie zrobił poprzedni właściciel. Email do serwisu - b. szybka odpowiedź z zaproszeniem - wymiana zacisków - podczas wymiany zacisków stwierdzono podciek na amortyzatorze - wymiana na koszt serwisu (w książce gwarancja, problematyczna - 2 lata 2 / 21,5 tys. km).
Jak dotychczas jestem bardzo zadowolony z współpracy z serwisem w Bydgoszczy (sprzedaż, likwidacja szkody - niestety po dwóch tygodniach od zakupu trafiła zostałem walnięty, akcja serwisowa dot. hamulcy, amortyzatory) - oby tak dalej.

Offline endriu

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Październik 2013, 22:34:46 »
Niektóre auta ix20 w zależności od nr vin. ( mi spr. w serwisie ) mają różne gwarancje niezależne od tego co jest napisane w książce gwarancyjnej .
1- gwarancja na 5 lat na cały samochód (ja tak mam )  :-D
2- gwarancja na 5 lat ale tylko na silnik skrzynie bieg. półosie .
Nie piszę tutaj o perforacji nadwozia bo chyba wszystkie na 12 lat

Offline KoTeK

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Październik 2013, 08:20:58 »
Cytat: "endriu"
Niektóre auta ix20 w zależności od nr vin. ( mi spr. w serwisie ) mają różne gwarancje niezależne od tego co jest napisane w książce gwarancyjnej .
..................

To chyba niemożliwe. Jeśli nie dokonano żadnych zmian w książce serwisowej to jest ona dokumentem na podstawie, którego można domagać się naprawy pojazdu w okresie w niej wskazanej.
W sytuacji gdy są w niej zawarte zapisy różniące się od tego co toleruje producent, to zawsze może on w każdej chwili zmieniać zasady gry - dzisiaj 5 lat a jutro 4 - bo nic nie masz na papierze.

pike69

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Październik 2013, 16:20:18 »
Napisałem o "problematycznej gwarancji" gdyż zgodnie z pkt. 2.10 ppkt. 7. (u mnie na str. 15) gwarancja na elementy układu zawieszenia w tym amortyzatory to 12 miesięcy lub 40K km - pomijając to jak można dać 12 miesięcy gwarancji na amortyzatory, które chyba od stanie to za bardzo się nie zużywają (no chyba  że stoją cały czas w jednej pozycji). Inna sprawa co było już poruszane na forum oraz wspomniano mi w serwisie nasze ix20 mają różne gwarancje - dziwne.
Dlatego uważam że mój serwis zachował się  stosunku do mnie fair (sam znalazł usterkę i usunął ją bez zbędnego boksowania się)