Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Czy sam poradzę sobie z wymianą listwy LPG i jaką kupić ?
Złośnik:
Również polecam. Na dzień dobry jak hanki założyłem to musiałem często zaglądać czy na pewno jeżdżę na gazie bo różnicy nie czuć w ogóle. Prawie 1000zł wywaliłem na poprawę instalacji po partaczach włącznie ze zdjęciem kolektora i poprawą nawiertów ale obecnie auto jak nie to samo co wcześniej na lpg.
Krótka regulacja na trasie, a mapki jeszcze przed nią już praktycznie się pokrywały idealnie. Dobry produkt i jego poprawna instalacja to podstawa.
niebrzydal:
Proszę o dalszą pomoc. Valteki już siedzą silnik chodzi równo na obrotach jałowych,
problem jest w przyśpieszaniu. Dusi się przy wciśnięciu pedału gazu dopiero po chwili wchodzi na obroty takie lekkie "dyrgotanie" i dopiero przyśpiesza. Rewelacji nie ma przy przyśpieszaniu.
Może jeszcze mi ktoś podpowie do czego w programie Sequential Fuel Injection służy zakładka wzbogacenia, suwak filtracja wzbogaceń i wzbogacenia?
Jak już wcześniej w innych postach pisałem nie mogę wykonać autoadaptacji bo program się rozłącza w trakcie jej wykonywania.
Złośnik:
Nie wiem dlaczego ciężko wydać jest raz troszkę więcej anie mniej po dwa trzy razy.
Kupiłem hanki, regulacja instalacji to praktycznie kosmetyka bo już po samym założeniu silnik pracował na lpg idealnie.
Ty wydałeś na valteki, będziesz teraz bawił się w regulację i badanie dlaczego jest nie tak przez ile ?
Już nie mówię o co okresowej obsłudze tych wtrysków, czyszczeniu, kalibracji i innych bzdurach których ja doświadczyłem po założeniu instalacji lpg w warsztacie kilka lat temu.
Doradziliśmy, wybrałeś po swojemu.
hiko:
Nie ma sensu oszczędzać na instalacjach LPG i podzespołach do nich. Potem tylko problemy.
niebrzydal:
Dzięki za porady. Szkoda tylko że nie mamy na forum jakiegoś speca od instalacji. Valteki się ułożyły jest ok. Cichutko. Trochę się krztusi jak jest zimny. Jak się rozgrzeje przyśpiesza płynnie. Szczerze mogę powiedzieć że jak mi przyjdzie za rok
je regulować to porostu kupię drugą listwę 120 zł to nie wydatek, a kumpel mi doradzał już wcześniej nie kombinować tylko kupić drugą. Specjaliście od gazu rok temu zapłaciłem 100 za regenerację i dałem 20 na flaszkę z zadowolenia, okazał się że zregenerował tylko wadliwy wtrysk. Problem się właśnie powtórzył pół roku temu i dlatego te zapytanie na forum. Borykałem się od czerwca i w końcu moje problemy chyba się skończyły. :-)
Nawigacja
[#] Następna strona