Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Otwieranie wlewu paliwa

<< < (2/3) > >>

kosmos2011:
Pierwsze co można sprawdzić to złącze FD01 które znajduje się miedzy drzwiami, a błotnikiem.

Następnie bezpiecznik FUEL LID 15 A.

Na koniec pozostaje demontaż tapicerki bagażnika i diagnoza siłownika klapki wlewu paliwa (95720-2B000).

barzuc:
kosmos2011, jesteś po prostu genialny. Masz instrukcje do wszystkich modeli Hyundaia? (tak tylko pytam bo do swojego mam ;) )

santafanta:
ostatnio specjalnie liczyłem i klapka otworzyła się za 32 razem ;) nie żartuję. Podchodzę do tego filozoficznie - jak kto spragniony to wcześniej czy później otworzy dzioba!

Miłek25:
Brawo za wytrwałość :) mnie by pewnie szlak jasny trafił i krew zalała i zabrałbym się za to od strony bagażnika

aerjot:
odświeżę temat bo oczywiście mam taki problem (choć więcej niż 3 razy nie próbowałem tylko zabrałem się od strony bagażnika :))
wracając do sedna tematu ....bezpiecznik sprawdzony i jest oki wiec zostaje włącznik w drzwiach i siłownik pytanko takie czy ktoś z szanownych wie jak dobrać się do włącznika bez demontażu tapicerki drzwi by sprawdzić czy on jest sprawny (próby rozwiązania siłowego spełzły na niczym, trochę boje się szarpać by nie urwać a ze zdjęc np na allegro nie widzę czy on jest tylko wciskany)  
no i oczywiście ...czy ktoś sciągał boczek od strony wlewu i ma jakieś HOWTO? nie chciałbym pourywać zaczepów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej