Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Otwieranie wlewu paliwa
agusia_x:
Witam.
Niedawno kupiłam Santa Fe z 2006 roku z niedziałającym otwieraniem wlewu paliwa na drzwiach. Mechanik zajmie się tym przy okazji, ale może spotkaliście się z taką usterką i okaże się, że to jakaś błachostka, którą można naprawić samemu.
suchar:
mam podobnie, z tym że u mnie wiem że nie zawsze styka przełącznik w drzwiach. czasem trzeba 3 razy pociagnać żeby się otworzył.
na razie nic z tym nie robie bo nie mam jeszcze takiej potrzeby ale bardzo jestem ciekawy jak mechanik Ci to rozwiąże...
opisz proszę po naprawie o co chodziło :)
istnieje może jakaś ksiązeczka typu "sam naprawiam santa Fe"? czasem by się przydały jakieś wskazówki np. jak zdjąć niektóre plastiki itp.. :)
pozdrawiam
barzuc:
agusia_x, suchar, "z grubsza" możecie zobaczyć jak części całego układu wyglądają i przebiegają w katalogu części po nr VIN:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=192 (ten rosyjski).
Sama dokumentacja - też pewnie jest do znalezienia, ale od tej "serwisowej" nie oczekujcie za dużo - opis sprowadza się czasem właśnie do "zdejmij osłonę" :-D
suchar:
ooooo dobre.. nie znalazłem wcześniej :)
podziękował !! :mrgreen:
santafanta:
mi tez to nawala, w sumie to nie wiem czy przelacznik czy moze cos od strony klapki, po prostu pstrykam przelacznikiem i patrze w lusterko az sie klapka otworzy. nigdy za pierwszym razem sie nie otwiera, pstrykam co najmniej 3 razy a czasem na pewno ponad 10 tak ze mam watpliwosci czy auto nie lubi tej stacji czy co wogole jest :)
czytajac inne posty sklaniam sie ku stwierdzeniu 'te typy tak maja' ha ha!
Nawigacja
[#] Następna strona