Forum > Getz
[Getz] Woda pod dywanem kierowcy
NieAmator:
Kolego podnieś wykładzine tam masz takie korki gumowe. Musisz go dobrze spasować z dziurą.
slavo222:
Podnosiłem,suszyłem.jest naklejona izolacja z wycięciami.wygląda na nienaruszoną.ale korków gumowych nie widziałem.ale dzięki za poradę! Pozdrowionka!
[ Dodano: 2012-01-09, 18:46 ]
klodek, jak ci cieknie z wentylacji przy ulewie to sprawdź drenaż wentylacji - pod schowkiem przy podłodze. wychodzi to to do komory silnika gumowym wężykiem skierowanym w dół. jak zatkane to przeczyść, powinien odprowadzać wodę na zewnątrz.
czerwiq88:
Trochę odkopuję wątek sprzed miesiąca za co przepraszam. Specjalnie założyłem konto, żeby dopowiedzieć. Slavo222, problem może być w niedoklejonej szybie przedniej. Miałem taki sam problem w moim Getzu z 2004 roku. Wiecznie wilgotna tapicerka pod dywanikiem po stronie pasażera. Zrobili to w ASO jakiś czas temu, zwyczajnie odkleili i przykleili na nowo szybę przednią. Zdejmij te dywaniki z podłogi i poszukaj skąd cieknie, jeśli od przedniego rogu auta to może być to.
trelek:
--- Cytat: "czerwiq88" ---Trochę odkopuję wątek sprzed miesiąca za co przepraszam. Specjalnie założyłem konto, żeby dopowiedzieć. Slavo222, problem może być w niedoklejonej szybie przedniej. Miałem taki sam problem w moim Getzu z 2004 roku. Wiecznie wilgotna tapicerka pod dywanikiem po stronie pasażera. Zrobili to w ASO jakiś czas temu, zwyczajnie odkleili i przykleili na nowo szybę przednią. Zdejmij te dywaniki z podłogi i poszukaj skąd cieknie, jeśli od przedniego rogu auta to może być to.
--- Koniec cytatu ---
Mam niestety ten sam problem z wodą pod dywanikiem. Będę próbował znaleźć przyczynę intensywnie polewając samochód wodą.
albert:
Stosowalem już ten sposób i to z sukcesem. Jedna osoba polewała samochód wodą, a druga wewnątrz obserwowala, skąd leci woda. Powodzenia w laniu wodą. ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona