Forum > Getz

[Getz] Woda pod dywanem kierowcy

(1/4) > >>

slavo222:
witam. prośba o pomoc  - w naszym Gacku (2005 r.)po solidnym deszczu zebrała się woda pod dywanem kierowcy. Próbowałem znaleźć przyczynę ale nie udało mi się. Po kolei sprawdziłem: uszczelkę wokół drzwi, przewody wentylacyjne, podszybie, drenaże podszybia i wentylacji, nadkole. I nic... Co dziwne, woda zbiera się tylko w niszy podłogowej, nie ma jej na progu, konsoli środkowej czy ścianie grodziowej. Guma podklejona gąbką jest nasiąknięta na dolnej krawędzi, wyżej - sucho. wody zebrałem jakieś 150 - 200 ml. Co ominąłem? a, nagrzewnica to też nie jest - zebrała się woda, a w układ chłodzenia mam wlany płyn glikolowy o kolorze niebieskim i dość silnym zapachu - różnicę widać od razu. Ja już pomysłu nie mam skąd to cieknie. przy suchej pogodzie problem nie występuje, ale wiecie - Wyspy Brytyjskie, 250 deszczowych dni w roku... acha, w wersji "kierownica-po-prawej" wszystko jest zrobione jako lustrzane odbicie względem europejskiej wersji - jeśli komuś ta info się przyda. Panie, Panowie - co radzicie? wiem, że mogę do warsztatu uderzyć, ale znając życie tzw.mechanik obejrzy, pocmoka, stwierdzi że on to nie widzi problemu a jak się uprę to każe przyjechać po wóz jutro, burknie, że ciekło przy lince od klapy(też sprawdziłem...), skasuje 50 GBP a przy kolejnej ulewie znów popłynę...Proszę, pomóżcie :-/

Kurako:
a jakoś od spodu nie dostaje sie woda? patrzałeś pod dywanem czy nie ma pęknięcia?

kosmos2011:
Czy pojazd w czasie deszczu stał czy jezdził.

slavo222:
właśnie nie ma - podłoga cała tak od wewnątrz jak i na zewnątrz. konserwacja od spodu nie naruszona. jest zagadka, nie?

[ Dodano: 2012-01-08, 16:04 ]
a w czasie deszczu to i stał i jeździł - parkuje na ulicy przed domem. a to jakaś różnica?

Kurako:
nie pozostaje nic innego co podczas deszczu szukac przecieku :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej