Autor Wątek: KUPNO - ix35  (Przeczytany 68552 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gurszczak

• Giełda
KUPNO - ix35
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Grudzień 2014, 08:15:28 »
Jeśli chodzi o 1 to nic mi się w oczy nie rzuciło jeśli chodzi o 2 to na pewno nie jest to wersja Style bo w tej wersji odpalanie było już bez-kluczykowe a ksenonów nie ma żaden ix w wersji przed liftowej druga sprawa to nic nie pisze o bez wypadkowości auta - więc z tych 2 to chyba ten pierwszy pewniejszy ale to tylko po opisie i zdjęciach :) rzeczywistość może zaskoczyć  :)

Offline fazaaa77

• HKP
  • **
KUPNO - ix35
« Odpowiedź #46 dnia: 29 Grudzień 2014, 12:25:16 »
Jeżeli chodzi o 1 to ten przegląd mi się nie podoba (wychodzi że auto po 3 latach miało niecałe 10000 przebiegu).Przegląd też nie w autoryzowanym serwisie.Natomiast 2 pochodzi z Austrii i nie jest to 2013 a 2012 rok produkcji

rafiboss

• Gość
kupiony :-)
« Odpowiedź #47 dnia: 06 Luty 2015, 23:49:03 »
Witam
I jestem w "klubie" kupiłem IX35 aż w ... Kaliszu :-) mieszkam w Pruszkowie.
Kupiłem IX35 w wersji Comfort z silnikiem 1.7 CRDI no i "białasa"
Nie jest źle jeśli chodzi o spalanie i przyśpieszanie ale być może jak już dobrze się dotrze to zrobię chiptuning i te max 15-20% dołożę.
Autko ma wszystko czego potrzebuję jest MEGA wygodne !
Jedyna wada to dość mały bagażnik (miałem Vectrę C hatchback) i cena :-)
Ale dałem 83 tys w tym autko, 2 komplety opon, kamerka cofania i przyciemniane szyby. W Warszawie za takie auto chcieliby pewnie z 90 tys. Fakt kupiłem demo ale mały przebieg więc ujdzie :-)
Testowałem na autostradzie przy 140-150 kilometrach spala 7-7.1 litra
Jak na te gabaryty to DOBRY wynik !

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: kupiony :-)
« Odpowiedź #48 dnia: 06 Luty 2015, 23:58:42 »
Cytat: "rafiboss"
Kupiłem IX35 w wersji Comfort z silnikiem 1.7 CRDi

To napisz na PW do Administratora o poprawę profilu i w gruncie rzeczy mogłeś założyć temat i napisać tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewforum.php?f=54

Iktorn

• Gość
KUPNO - ix35
« Odpowiedź #49 dnia: 13 Luty 2015, 00:41:26 »
Zastanawiam się nad ix35. Żona wymarzyła sobie wysokie auto i....masz babo placek  :-P
Generalnie rozważam czy jest sens czekać na nową generację (pewnie droższą, itp.) czy kupować aktualny model. Wybór co do rodzaju silnika jest prosty - tylko benzyna (jeszcze sprawdzę jak wezmę na dłużej testówkę czy 1.6 wystarczy czy jednak niekoniecznie).
Generalnie pytanie jakie przede mną stoi to poważna konkurencja dla ix ze strony siostrzanej marki, ale nie w postaci Sportage`a ale ze strony Kii Carens (tu obligo 2.0GDI). Jeździłem i było naprawdę fajnie ;-) . Wiem, zupełnie inny samochód, ale czy Wy w ix35 zabieracie się na wakacje bez problemu (u nas małe dziecko, więc wózek zajmie część bagażnika)  :?:
Porady i opinie mile widziane :!:

Offline bobek310

• Giełda
KUPNO - ix35
« Odpowiedź #50 dnia: 13 Luty 2015, 20:46:19 »
... a propos żony: Trzy lata temu chciałem kupić limuzynę o określonych parametrach. Żona - zdecydowane veto - ma być suv. Po zakupie ja się przekonałem do tego typu auta i polubiłem mojego Tucsona, natomiast żona po jednej przejażdżce stwierdziła, że to nie samochód dla niej. No i "niestety" autem jeżdżę tylko ja.

Iktorn

• Gość
KUPNO - ix35
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Luty 2015, 23:21:04 »
U nas nie będzie takiego problemu nie będzie - biorę auta na weekend pojeździć i żona też testuje. Ja swoje auto mam i żona nie chce nim jeździć, bo za duże  :-P . Tym nie mniej bagażnik mnie interesuje - faktycznie czy idzie się z dzieckiem zabrać (dobra do malucha też szło się zmieścić - choć nie wiem jak, byłem za mały by pamiętać pakowanie  :mrgreen: ) i Wasze porady/opinie.

santa claus

• Gość
KUPNO - ix35
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Luty 2015, 10:30:30 »
Ja do SF w wakacje z dwójką szkrabów zapakowałem : wózek, rowerek normalny, rowerek popychadło, mojego longboarda, rolki, ponton,  tone ciuchów, tone kaszek, namioty x2, materace x2, kilka kocy, wędki, wszystkie przybory wędkarskie, i 2 tony zabawek szkrabów które pomwielu rozmowach zmniejszyliśmy z 5ton.

IX35 jak widziałem, oglądałem i nawet wchodziłem do bagażnika jest trochę mniejszy choć patrząc z zewnątrz wydaję się dużo mniejszy. Z jednym maluchem i dokupując boxa na dach zapakujesz jego, jego zabawki, swoje zabawki , żonę i jej zabawkę czyli siebie  ;-)

Offline Slay75

• Giełda
KUPNO - ix35
« Odpowiedź #53 dnia: 14 Luty 2015, 15:29:09 »
Cytat: "Iktorn"
Wiem, zupełnie inny samochód, ale czy Wy w ix35 zabieracie się na wakacje bez problemu (u nas małe dziecko, więc wózek zajmie część bagażnika) :?:
Porady i opinie mile widziane :!:

U mnie rodzina 2+2. Na wakacyjne wyjazdy zabieramy 4 rowery na dach+pełen bagażnik+ mnóstwo miejsca w kole zapasowym które również szczelnie wypełniam. No i jeszcze jakaś torba która wędruje do środka pod nogi młodszego syna i w ten sposób nie zwisają mu nogi, tylko sobie je opiera o torbę, a jeszcze siedzi na poddupniku. Miejsca na bagaż w ix35 jest wystarczająca, może nie jest to Oktavia, ale może to i dobrze, bo wtedy nie zabiera się dodatkowych niepotrzebnych rzeczy.

Kosiarkę również dałem radę przewieść.

Offline marcinsgdz

• Giełda
KUPNO - ix35
« Odpowiedź #54 dnia: 04 Listopad 2015, 13:42:38 »
Koledzy znajomy handlarz ma na sprzedaż (do zrobienia -prztarty lewy bok) ix35 z 2011 roku z silnikiem 2 litrowym w benzynie - skrzynia manualna. Auto ma przejechane 48 tyś i napęd na 4 koła. Czy wrto coś takiego brać? Czy te auta dają dobry komfort podróżowania, czy są awaryjne, czy mają turbo? Czy serwisowanie jest drogie -czytam sprzeczne informacje? Co jest awaryjne w tych autach i jak ze spalaniem? Aktualnie jeżdzę Mazdą 6 GH i muszę powiedzieć , że Mazda jest słąbo wyciszona.

agnzaj24

• Gość
Hyundai ix35 benzyna mpi 163 czy gdi 166
« Odpowiedź #56 dnia: 02 Sierpień 2016, 14:10:32 »
Hej mam takie pytanko a zarazem prośbę poszukuje kogoś kto posiada Hyundai ix35 benzynę ale mpi 163 km co moze o niej powiedzieć czy warto ja zakupić bo tez jest drugi gdi 166 km podobno jedni odradzają kupna a inni polecają ile użytkowników tyle opinii ale moze sa tu posiadacze takich aut bądź mechanicy i umieją mi doradzić a przynajmniej powiedzieć co z nimi nie tak bądź jaki lepiej wybrac z góry dziekuje

Pa. W benzynie bedzie zainstalowany gaz

Yuna

• Gość
[ix35] planowany zakup używanego samochodu
« Odpowiedź #57 dnia: 02 Sierpień 2016, 14:43:57 »
Planuje zakupić ix35 i w oko wpadł 6 letni model z automatyczna skrzynia biegów i przebiegiem ca. 150 000 km. Pomijając kwestie czy bity etc, bo to zobaczy sie na miejscu. Sprawa jest inna - jakich rzeczy mogę spodziewać sie po tym roczniku z takim przebiegiem?  Ile wytrzymuje skrzynia biegów, czy jest awaryjna? Jeżeli tak, to ile może kosztować jej naprawa? Wiem, ze generalnie części sa tanie, ale orientowałam sie tylko w kwestii zwykłej eksploatacji (zawieszenie, rozrząd, filtry). Kompletnie nic nie wiem o tych autach a na forum nie znalazłam nic o automatach. Pomożecie? :)

Offline belgrano

• Giełda
KUPNO - ix35
« Odpowiedź #58 dnia: 03 Sierpień 2016, 07:23:04 »
Ja mam auto 5 letnie. Kupiłem w marcu. Było trochę niemiłych niespodzianek przy silniku i wydechu.
Powiem tak części w porównaniu do Toyoty czy VW są strasznie drogie. Inna sprawa aby je dostać to koszmar. Np. łańcuch rozrządu. Moje auto na części czekało tydzień. I większość brak zamienników.
W iC czy Stachurze jak słyszą tę markę to od razu że o zamienniki będzie ciężko.
Pod względem zamiennych części to niestety ale ogólnie brak wszystkiego poza hamulcami. Koszt częśći wg. mnie wysoki bo większość oryginały.

agnzaj24

• Gość
Hyundai ix35 benzyna mpi 163 czy gdi 166
« Odpowiedź #59 dnia: 03 Sierpień 2016, 23:24:54 »
Hej mam takie pytanko a zarazem prośbę poszukuje kogoś kto posiada Hyundai ix35 benzynę ale mpi 163 km co moze o niej powiedzieć czy warto ja zakupić bo tez jest drugi gdi 166 km podobno jedni odradzają kupna a inni polecają ile użytkowników tyle opinii ale moze sa tu posiadacze takich aut bądź mechanicy i umieją mi doradzić a przynajmniej powiedzieć co z nimi nie tak bądź jaki lepiej wybrac z góry dziekuje

Pa. W benzynie bedzie zainstalowany gaz