Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - ix35

<< < (15/19) > >>

madrid 2012:
Można kupić w wersji Premium, ale trzeba trochę cierpliwości.

Yatzekr:
Witam,
planuje zakupić ix35 w wersji z silnikiem benzynowym 2.0 mpi pod gaz. Na portalach aukcyjnych są modele z automatyczną skrzynią biegów. Moje pytanie do użytkowników takich zestawów (2.0 mpi w automacie). Jak spisuje się automatyczna skrzynia biegów, czy wymaga jakichś specjalnych zabiegów serwisowych? Jak można ocenić stan takiej skrzyni biegów podczas zakupu ?

Robik:
Zrezygnowalem z automatu na rzecz manualnej skrzyni po kilku dniach testowania IXa. Jezeli kiedykolwiek bede szukac auta z automatyczna skrzynia  to po doswiadczeniach z kilkoma innymi pojazdami z silnikami benzynowymi + automat nabralem przekonania do tego, aby automat wybierac w polaczniu z dieslem lub mocna benzyna z nadmiarem KM. W zwiazku z tym ze jest to moja subiektywna ocena aby przekonac sie czy ten wariant spelnia Pana oczkiewania koniecznie podczas jazdy probnej nalezy skorzystac z mozliwie szerokiego spektrum predkosci auta, z wyprzedzaniem wlacznie. Jak dla mnie IXik z automatem jest troche za slaby i zbyt glosny dlatego jezdze manualem i jestem z dotychczasowej wspolpracy b zadowolony ;) zawsze jak wsiadam do swojego auta po podrozy samochodami sluzbowymi/z wypozyczalni czuje sie jak bym wrocil do domu i to jest chyba najlepsza rekomendacja dla tego auta.

rafQ:
Witam serdecznie

Jestem tu nowy i tak samo marka hyundai rozniez jest dlamnie nowoscia, poprzednim autem był opel vectra c, postanowiłem sprzedać viki i kupić suwa coś wyszego wygodniejszego, zastanawiam sie nad silnikem diesla 1,7 116km, , słyszałem w sumie dobre informacje dotyczace tego silnika, ostatnio miałem nawet okazie przejechać sie fajnym egzemplazem, co myślicie o tym modelu z otomoto :

https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-ix35-keyless-go-hak-navialu-4xpod-fotepanoramaskorausb-climatron-ID6Bdavk.html

Niestety Handlaz nie posiada wpisow w ksiazce serwisowej a jest jedynie dokument z przegladu technicznego z belgii, słyszałem ze auta z belgi mozna sprawdzic ale próbuje i nic z tego mi nie wychodzi, podaje vin i nr rejestracyjny moze ktos pomogl by mi sprawdzic historie tego pojazdu

Vin U5YZU81UABL078670

nr rej 1AK0103

robaszek127:
42tys i już na początku wciska kit o posiadaniu udokumentowanego przebiegu fakturami. Za tą kasę chyba można znaleźć coś lepszego niż od Mirka handlarza gdzie diesel ma już 8 lat i tylko 140tys przebiegu.
Mamy koniec prawie roku i chyba warto poszukać innych ofert a może coś się trafi z polskiego serwisu z pewniejszą historią.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej