Autor Wątek: Wymiana podzespołów - koszt  (Przeczytany 2914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sztygar

• Gość
Wymiana podzespołów - koszt
« dnia: 26 Kwiecień 2009, 08:59:50 »
Witam.
Trzeba będzie wymienić w moim Accencie łożyska kół przednich (mechanik powiedział że hałasują a nie powinny, w dodatku przy skręcaniu mam głośne, głuche puknięcie) oraz tulejke drążka kierownicy. Za to wszystko razem z robocizną policzyli mi około 460-500zł. Ponieważ diagnoze robiłem wczoraj to nie miałem już możliwości skoczyć do innych warsztatów aby porównać ceny. Czy zaoferowana kwota za wymianę tych kilku elementów jest w miare opłacalna czy próbować szukać szczęścia gdzieś, gdzie będą chcieli to taniej wykonać?

pawelbula

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Kwiecień 2009, 07:04:43 »
Hej,

Moim zdaniem kasuje Cię standardowo.

W moim przypadku: wymiana lożyska ( lewy przód ), łącynik stabiliyatora x 2 plus gumy x 2, linka do hamulca ręcznego + regulacja ( slabiutki był ), zbieżność = 470 zł

Ale jaka przyjemność z jady :mrgreen:

sztygar

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Maj 2009, 19:07:23 »
Owe łożyska hałasują coraz bardziej. Jest taki dźwięk jak się założy dynamo i jedzie na rowerze - rzecz jasna dość głosny, nawet przy zamkniętych oknach. Teraz zaczyna się już od około 30-40km/h. Czy poza tym hałasem jest jakieś ryzyko w użytkowaniu pojazdu? Narazie nie mam kasy na naprawę a planuję jeszcze ok. 500km zrobić zanim się za to wezmę.

Zbyszek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Maj 2009, 20:12:39 »
Jeżeli łożyska zaczęły hałasowac niedawno 500 km zrobisz bez problemu ale nie bagatelizowałbym tego zjawiska i łożyska wymienił.

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Maj 2009, 09:42:09 »
Jeżeli łożyska zaczęły hałasowac niedawno 500 km zrobisz bez problemu

Nie ma reguły. Znam przypadki kiedy łożysko rozsypało się na kilkunastu kilometrach.

Cytat: "sztygar"
Czy poza tym hałasem jest jakieś ryzyko w użytkowaniu pojazdu?

Tak. Przy braku szczęścia zwyczajnie możesz stracić koło.