Autor Wątek: [Santa Fe SM] Jaka instalacja LPG do santka 2,7 v6 awd asb  (Przeczytany 6638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cezaros

• Giełda
[Santa Fe SM] Jaka instalacja LPG do santka 2,7 v6 awd asb
« dnia: 14 Czerwiec 2013, 14:39:07 »
Witam mam santka jak w temacie i mam juz wsadzona instalacje lpg BRC - ale ze to straszny szajs chce to wymienic na coś co w tych autach sprawdza się. U mnie BRC pali 19 l gazu na 100  i do tego szarpie silnikiem miedzy 2 a 3 tys. obr, gdy przelacze na beznyne pali 10-11 l paliwa (na benz chodzi idealnie), bylem juz w 3 zakladach autoryzowanych BRC i magicy rozkladaja rece i zwalaja na przewody (wymienilem cewki swiece ngk przewody bosch) takze wiem ze musze wywalic instalacje a dac inna. W zwiazku prosze napiszcie co macie w swoich autach i jak wyglada spalanie.

jaclwapl

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Czerwiec 2013, 09:01:11 »
ja mam mix Tomassetto i Kinga i działa pięknie. gazy pali ok 13l ale to zależy od dnia a raczej od nogi. Max spalił mi 16l ale to była trasa z 150km/h. Poza tym nie narzekam na gaz bo działa super.

Offline wydminianin

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Czerwiec 2013, 18:12:36 »
W moim santku jest sterownik STAG 300, listwy VALTEK, reduktor KME i wszystko działa jak należy. Trasa po mazurskich drogach, 5 osób plus bagaże- spalanie 14,5l gazu/100 km.