Forum > Lantra

[Elantra J2] Modyfikacje

<< < (3/13) > >>

jagucio:
Hmm, czy dobrze widzę i ta rozpórka jest w 2ch miejscach zakrzywiona??? Jeżeli tak to nie za bardzo będzie spełniać swoją funkcję... Poza tym montaż rozpórki na tylnych kielichach ma sens wtedy gdy nie ma tylnej kanapy... A i rozpórka na tylnych kielichach za bardzo usztywniają budę, wiec dupa może trochę zarzucać...

rufuz:
No większość rozporek jest wygięta w gore lub w bok. Rzadko chyba są spotykane proste rozporki. Z twardym zawieszeniem to nie ma kompromisu i rozporki raczej muszą być tym bardziej jeśli ktoś dużo jeździ po dziurawych drogach lub często szybko pokonuje zakręty. Sama kanapa aż tak usztywnia tylna budę ? Ostatnio siedzisko tylnej kanapy zgiąłem prawie na pół, to tylko kawałek sztywnej pianki a oparcie tez chyba nie jest zbyt sztywne. Oczywiscie zdaje sobie sprawę, ze przy twardym zawieszeniu i rozporkami z przodu i z tylu gumowe części zawieszenia będą się szybciej zużywały a i niektóre metalowe części zawieszenia moze szybciej szlag trafić. Ale coś za coś.

kml:

--- Cytat: "rufuz" ---Sama kanapa aż tak usztywnia tylna budę ? Ostatnio siedzisko tylnej kanapy zgiąłem prawie na pół, to tylko kawałek sztywnej pianki a oparcie tez chyba nie jest zbyt sztywne.
--- Koniec cytatu ---

Kanapa nic nie usztywnia :)

rufuz:

--- Cytat: "jagucio" ---... Poza tym montaż rozpórki na tylnych kielichach ma sens wtedy gdy nie ma tylnej kanapy...
--- Koniec cytatu ---

no ja tylko z ta kanapa nawizalem do kolegi jagucio

jagucio:

--- Cytat: "rufuz" ---Sama kanapa aż tak usztywnia tylna budę ? Ostatnio siedzisko tylnej kanapy zgiąłem prawie na pół, to tylko kawałek sztywnej pianki a oparcie tez chyba nie jest zbyt sztywne
--- Koniec cytatu ---

Ja pisałem o swoich doświadczeniach z byłym samochodem i rozpórka... Po połączeniu obu tych elementów tył był dla mnie za twardy (podpowiem że zawieszenie też było utwardzone)... Ale tylna kanapa też była "usztywniona" blachą, więc się nie dziw że na to zwróciłem uwagę...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej