Autor Wątek: [Coupe] Jaki kolor hamulców?  (Przeczytany 5907 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przemasek83

• Gość
[Coupe] Jaki kolor hamulców?
« dnia: 19 Kwiecień 2009, 00:09:40 »
ja sie chcialbym was poradzic mam jak widac srebrna cupejke chcialbym jej pomalowac hamulce (zaciski) na jakis fajny sportowy kolorek ale nie wiem kompletnie jaki by jej pasowal kolor :P macie jakies pomysly?? przypominam ze autko jest srebrne

on86

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Kwiecień 2009, 01:32:53 »
żółty-rodem z Lambo, czerwony-Ferrari, może srebrny :-P jeszcze takich nie widziałem no i pod kolor auta pasuje :lol:

Przemasek83

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Kwiecień 2009, 16:03:48 »
tez wlasnie myslalem o tych kolorach zolty i czerwony sa czesto uzywane o srebrnym tez myslalem ale nie wiem czy bedzie dobrze widoczny czy nie bedzie sie zlewal

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Kwiecień 2009, 15:38:07 »
pomarańcz :) widziałem na fotkach (forum Hyundai Coupe) jak ktoś pomalował zaciski na pomarańczowo, nadwozie jest srebrne :)

krawiol

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Kwiecień 2009, 20:36:37 »
czerwone zdecydowanie

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Kwiecień 2009, 10:46:59 »
Witam. Myślę, że właśnie czerwone. Żółte bardziej pasują pod ciemne lakiery. ;-) Pozdrawiam Igor

mihu_24

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Kwiecień 2009, 11:32:09 »
Niebieski???
Ja mam czarne ale nie zależy mi na tym żeby coś się rzucało w oczy.
No bo niby jak fele fajne a pod spodem rdzawy nalot ;/

Przemasek83

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Kwiecień 2009, 16:34:26 »
hehe no niby tak chyba rzeczwiscie czerwone albo niebieskie najlepsze :) te niebieskie takie niespotykane i najlepiej chyba zaruwiaste takie hehe jeszcze wylukam gdzies farbe na allegro fajna i fotki wrzuce jak to wyglada :)

ale jak cos jeszcze jakis fajny pomysl to piszczie bo sam nie wiem ile mi to zajmie wiecie praca i w ogole :P tym bardziej ze robota od 7 do 17

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Kwiecień 2009, 19:49:39 »
Witam ponownie. W sumie wypowiedziałem się za czerwonym, sam malując swoje zaciski na srebrno pod kolor felg. Kolor niebieski jest ciekawym rozwiązaniem, ale jeśli chciałbyś uzyskać większy kontrast, to raczej polecam coś z odcieni granatu. Pozdrawiam Igor.

mihu_24

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Kwiecień 2009, 00:21:00 »
Cytat: "IgoReCzeK"
to raczej polecam coś z odcieni granatu

Dojrzałego czy też niedojrzałego?

k7s5a2

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Kwiecień 2009, 09:40:38 »
Do srebrnego samochodu polecam malować zaciski na kolor czerwony lub niebieski.
Chyba,że masz odrobinkę szaleństwa w sobie ... Wtedy polecam np. seledynowy kolor.

Przemasek83

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Kwiecień 2009, 19:52:04 »
tylko nie widzialem seledynowej farby jeszcze :) tak szukam teraz wlasnie jaskrawej niebieskiej :P hmm granat nie bylby za ciemny?? troche sie przybrudzi i bedzie jak czarny :) a jak Igoreczek wygladaja u Ciebie te srebrne zaciski?? wrzucisz jakies foto??

zybon

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Kwiecień 2009, 21:26:48 »
Witam...
Ja mam pomalowane na srebrne, ale chyba u Ciebie nie jest to najlepsze rozwiazanie, Tobie bedzie pasowalo zeby cos sie odróżniało od calosci i mysle ze niebieski bylby calkiem fajnym rozwiazaniem, chociaz zolty tez mi sie zawsze podobal :-)

xardas

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Maj 2009, 23:14:07 »
A ja bym zastosował żółty. Bo czerwone to jakoś takie oblatane i za dużo tego jest...

jagucio

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Maj 2009, 19:25:55 »
A tak korzystając z tematu: czy trzeba zdejmować zaciski/bębny z samochodu podczas malowania??? Czy wystarczy tylko zrzucić koło???