Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Zamienniki części S-Coupe :)
Cendra:
macie pomysł na zamiennik na szpinki do listew drzwiowych :?: bo kilka mam połamanych i ostatnio otwierajac drzwi zaparła mi się listwa o przedni błotnik (chyba śruba puściła...) i lekko się porysowało... zauważyłem, że mocowania w listwie są popękane... nie wiem czy warto przykleić spinki do listwy na stałe :?: wtedy już listwy nie zdejme...
BartBartez:
Cendra, Pasuje to: spinka listwy progu - passat b5
Wystarczy ją lekko przyciąć i obrócić o 90st. Poskładałem na tym dwa Scoupe po lakierowaniu.
Tylko poszukaj u innych sprzedawców bo na tej aukcji coś drogo
ociec:
oryginał 8777023000 kosztuje 3,21/szt pakowane po 10 szt - nie każdy dealer może chcieć sprzedać na sztuki.
Jeśli chodzi o przyklejenie kołka na stałe do listwy to jest to jak najbardziej realne - kołki i tak najpierw wkłada się w uchwyty na listwie a potem wciska w otwory na drzwiach/błotnikach. Jedyny problem to tylko odpowiednie ustawienie kołków względem otworów przed przyklejeniem - kołek w uchwycie na listwie ma możliwość lekkiego ruchu - żeby po przyklejeniu nie okazało się że któryś jest przesunięty o 1 mm w którąś stronę i nie pasuje.
Cendra:
a jak później zdjąć listwę jak przykleję kołki :?:
co prawda muszę całą zdjąć i ocenić sytuację, bo jak się okaże, że jest więcej połamanych mocowań w listwie to i nowe spinki nie pomogą...
ociec:
Wtedy demontaż tapicerki i od środka kołeczki wypychać :)
Nawigacja
[#] Następna strona