Autor Wątek: [Accent LC] Kilka usterek (łożysko/piasta, ręczny, linka gaz  (Przeczytany 4318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

werni

• Gość
Witam.
Po pierwsze chciałbym spytać jak wygląda procedura wymiany linki gazu?
Drugi problem jest taki, że strasznie buczy z prawego tylnego koła. W tym kole również w ogóle nie łapie ręczny (kołem można kręcić jednym palcem). Czy osobno wymieniać łożysko z piastą i zająć sie hamulcem, czy uszkodzone elementy hamulca mogą powodować takie buczenie?

Ed. Ort. Tekla

Offline kosmos2011

• Giełda
[Accent LC] Kilka usterek (łożysko/piasta, ręczny, linka gazu)
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maj 2013, 20:47:17 »
Ostatni to samo przerabiałem z lewym tylnym kołem piastę wymienia się razem z łożyskiem http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3561. U Ciebie może być trochę inaczej gdyż dochodzi jeszcze problem z hamulcem ręcznym. Osobiście zrobiłbym to tak że zdemontowałbym bęben (katorga i potrzebny jest monstrualnej wielkości ściągacz jeśli dawno tam nie zaglądałeś) i pokręcił piastą w celu identyfikacji skąd pochodzi szum. Jeśli to nie piasta to coś nie tak ze szczękami, ale to już będzie widać gołym okiem.

Polko

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Czerwiec 2013, 02:26:20 »
....jak wyżej piasta jest z łożyskiem... I nie prawda...nawet jak długo się tam nie zaglądało idzie to ściągnąć, tylko trzeba mieć trochę umięjętności manualnych tzw.grubski (kopalniane) metody. Młotek, majzel (przecinak) i dobry śrubowkręt... :-)

kml

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Czerwiec 2013, 09:06:50 »
Ściągnąć idzie, ale kosztuje to od cholery nerwów :/ Dlatego dobrze jest tam CO NAJMNIEJ raz na rok zajrzeć i usunąć rant na bębnie.