Forum > Lantra / Elantra

[Elantra MD] Nowa Elantra 2012 - jaki olej ?

<< < (2/2)

jakuza:
Panowie, mieliście racje, bo w książce i w silniku jest naklejka której jakoś wcześniej nie widziałem informująca o tym oleju: Shell Helix Ultra 5W-40.
I co się okazuje mimo że serwis to nie do końca trzeba im wierzyć :_)
Jednym słowem jest pełen syntetyk :_)
Dziękuje za podpowiedzi i zamykam temat.

Pozdrawiam

Grzegorz

Złośnik:
Tak ale zwróć uwagę i głośno krzycz do baranów: Chcę syntetyk!!!
I niech Ci to na piśmie dadzą że właściwie wymienili bo jak słyszę takie podstawowe błędy to na jakąkolwiek większą naprawę aż strach jechać do tego warsztatu.

ed, Ty już wiesz co. tekla

barzuc:
jakuza, podaj co to za warsztat / serwis - żeby jak Złośnik napisał - szerokim łukiem omijać tych "fachowców".

jakuza:
Panowie, pojadę na ten przegląd po 1500 km, zobaczę co powiedzą, bo być może tylko handlowiec był źle zorientowany i wprowadził zamieszanie. Po tym serwisie napisze co i jak mnie obsłużyli i zdam relację czy warto czy nie do nich jeździć. Niebawem za max 2 tyg.

Pozdrawiam

Jakuza

makaronek:

--- Cytat: "jakuza" ---Panowie, pojadę na ten przegląd po 1500 km, zobaczę co powiedzą, bo być może tylko handlowiec był źle zorientowany i wprowadził zamieszanie. Po tym serwisie napisze co i jak mnie obsłużyli i zdam relację czy warto czy nie do nich jeździć. Niebawem za max 2 tyg.

Pozdrawiam

Jakuza
--- Koniec cytatu ---

gdzie robiłeś przegląd ten "podotarciowy"? ;)  
wlałeś helixa czy to co mieli pod ręką tam nalali?
mogę sobie przyjechać z jakimś dobrym olejem, np Valvoline, czy mnie tam na kopach wywalą za taka niesubordynacje?
zauważyłeś lepsze osiągi/mniejsze spalanie po tym docieraniu?

dzieki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej