Autor Wątek: Próg ważne  (Przeczytany 5180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jacequ

• Gość
Próg ważne
« dnia: 14 Kwiecień 2009, 15:02:55 »
witam, muszę wymienić próg w mojej lantrze kombi a oryginały progów są bardzo drogie jak wiadomo a zamienników nie ma,czy nie podejdzie czasem próg z Nubiry przeciez to w sumie te same auta, prosze o pomoc

e-gen

• Gość
Re: Próg ważne
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwiecień 2009, 15:51:29 »
Cytat: "jacequ"
to w sumie te same auta, prosze o pomoc

w sumie to zupełnie inne samochody - ale wprawny blacharz poradzi sobie z dopasowaniem progu.

kml

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Kwiecień 2009, 17:43:04 »
jacequ, a ile to drogo? Poważnie pytam.

Cendra

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwiecień 2009, 08:10:40 »
w sumie te same auta
:lol: poza krajem pochodzenia nie widzę podobieństw...
jak za drogi jest oryginalny próg to musisz poszukać jakiegoś magika który Ci sam dorobi próg :)

azahiel

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwiecień 2009, 15:05:09 »
witam, muszę wymienić próg w mojej lantrze kombi a oryginały progów są bardzo drogie jak wiadomo a zamienników nie ma,czy nie podejdzie czasem próg z Nubiry przeciez to w sumie te same auta, prosze o pomoc

Witam można kupić ale obecnie patrzałem jest brak takiego towaru na stanie tego sklepu co mam namiary kosztuje on 144.70zł - jego symbol to P183040 PRÓG 4 DRZWIOWY : L=P jak się nie mylę ,pozdrawiam.

jokansen

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Kwiecień 2009, 19:32:50 »
Cytat: "azahiel"

Witam można kupić ale obecnie patrzałem jest brak takiego towaru na stanie tego sklepu co mam namiary kosztuje on 144.70zł - jego symbol to P183040 PRÓG 4 DRZWIOWY : L=P jak się nie mylę ,pozdrawiam.

A w którym sklepie Kolega znalazł progi do J2? Mnie prawdopodobnie również czeka wymiana ale w sedanie.
Pozdrawiam

jacequ

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Kwiecień 2009, 12:30:45 »
Witam, blacharze mówią że oryginalny próg kosztuje w granicach 1000zł no i do tego jeszcze robota czyli 200-300 zalezy czy z pomalowaniem czy nie. Co do magików jest paru takich co zrobią no ale nie wiedzieć czemu jakoś nie jestem przekonany. Teraz w kropce jestem. Zawsze wydawało mi sie ze nubira kombi jest taka sama nawet tył jest bardzo podobny ale wychodzi na to że się myliłem :(

kml

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Kwiecień 2009, 14:31:33 »
jacequ, poszukaj z anglików etc. Takie samochody są cięte na części więc bez problemu powinieneś coś znaleźć. Wiem, ze jest bardzo duży skład w okolicach łodzi i były na forum podane namiary przy okazji tematu o skrzyni do accenta 2. Wbrew pozorom prób to nie jest tylko zawinięty kawałek blachy, wystarczy zobaczyć przekrój i wszystko jasne.

jacequ

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Kwiecień 2009, 14:35:09 »
Wiem wiem zewnątrz mam już rdze i dziurę a wewnątrz jeszcze sie trymie ale i tak trzeba wymienić cały próg, w autoryzowanym serwisie ~850zł ;/za sam próg

kml

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Kwiecień 2009, 14:37:16 »
jacequ, szukaj z pociętego samochodu ALBO jezeli samochód jest ok to moze szarpinij się na nowy....

azahiel

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Kwiecień 2009, 16:45:11 »
Witam już na innym forum podawałem ten adres -ale proszę kto szuka progu np.do lantry
Wyniki wyszukiwania na tej stronie www.autopartner.pl obecnie brak ale trzeba widocznie pytać:

Zapytanie o symbol: P183040
Symbol Firma Cena detal.(bru) Dostępność
P183040 PL 144.70 zł chwilowo brak w magazynie
Nazwa towaru i opis oraz zastosowanie:
PRÓG 4 DRZWIOWY : L=P
HYUNDAI LANTRA 1991/01->1995/12
 pozdrawiam .

azahiel

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Kwiecień 2009, 16:55:13 »
A próg HYUNDAI LANTRA Oryginał ( Q- część oryginalna oznakowana logo - znakiem towarowym producenta części, dostarczającego dany element na pierwszy montaż)cena jego to 274.66 zł brutto - Produkt jest dostępny Wysyłamy Natychmiast .Tam też można zakupić reperaturka progu HYUNDAI LANTRA. Cena: 138,57 zł brutto,
,można zamówić na stronie www.czesci.v10.pl ,pozdro

jacequ

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Kwiecień 2009, 18:44:23 »
Fajna stronka, myślę żę poczekam jeszcze troche i na allegro jakis anglik będzie na części, aha czy może ktoś wie gdzie jest jakiś duzy skład części samochodowych w okolicach Katowic?

azahiel

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Kwiecień 2009, 09:08:47 »
Fajna stronka, myślę żę poczekam jeszcze troche i na allegro jakis anglik będzie na części, aha czy może ktoś wie gdzie jest jakiś duzy skład części samochodowych w okolicach Katowic?

Jest taki skład teraz nie pamiętam dokładnie miejscowości ,okolice Bielska Białej jak sobie przypomnę napisze .

mihu_24

• Gość
Próg ważne
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Kwiecień 2009, 12:10:56 »
Cytat: "azahiel"
okolice Bielska Białej

Jasienica - tak zwane kurniki - kiedyś szukałem części do Pony (z 6 lat wstecz :roll: ).Jedyne co tam zauważyłem to błotnik do s-coupe i kilka zderzaków do Pony i jakąś klapę tyż do Ponczka.Terz może się szrociarze obudzili i Hyundai to dla nich też samochód :-/