Ponieważ jestem już po wymianie głośników, a informacji na ten temat niewiele to podzielę się swoimi spostrzeżeniami po pierwsze przeżyłem szok gdy je zobaczyłem mam i30 z 2014 roku a głośniki sa warte góra z 20zł, mało tego podobny głośnik to wynotowywałem 15 lat temu z TV Unitra Papierowe membrany, mikro magnes, także jak na głosniki tej jakości to i tak grają zaskakująco dobrze, ale jesli jednak ktoś będzie chciał wymieć głośniki na cos bardziej z obecnej epoki to mozna to zrobić na 2 sposoby
OPCJA 1
Kupujemy dystanse z mdf-u i najlepiej redukcje do fabrycznej instalacji Za pomocą wiertarki rozwiercamy nity i jesli nie mamy reukcji zawsze mozna uciąc wtyczkę i przylutować kabelki bezpośrednio do głośnika
OPCJA 2
Nożem wycinamy membranę fabryczne głośnika, odlutowujemy przewody i za pomoca np obcęg musimy sie pozbyć plastikowych łączeń głośnika, dolutowujemy nowe przewody, w oryginalnym dystansie wiercimy otwory pod głośnik i tyle
Moim zdaniem lepszy i szybszy jest sposób drugi no i tańszy bo nie musimy kupować ani dystansów ani redukcji, jedynie musimy sie liczyć z całkowitym zniszczeniem głośników