Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Zakup hyundaia Scoupe 1.5
Tigersoft:
no na turbo to trzeba uważać. lubią juz te stare oryginalne turbawki padać jak muchy :( sam sie przekonałem. teraz jak będę zmieniał turbo to juz nie używaną, albo przynajmniej po regeneracji kupię i co najmniej garett T 24 czy T 28 (juz zmęczony jestem, nie pamiętam która pasuje).
Z tego co widzę to LS jest i wiele mniej awaryjny od GT.
Jeśli więc nie zależy ci na dodatkowych konikach to zdecydowania bardziej polecam LS.
--- Cytat: "Cendra" ---
--- Cytuj ----cieknący szyberdach i w roczniku 93r cieknie z pod tylnych listw tam gdzie się szyby łączą, w nowszych jest już cienka uszczelka która wyeliminowała tą wadę.
--- Koniec cytatu ---
potwierdzam wade z listewkami...
--- Koniec cytatu ---
miałem 93 rok GT i nic mi nie ciekło, mam drugie GT i w żadnym szyberek też nie ciekł...
proponował bym jeszcze w trakcie jazdy puścić kierownice i zobaczyc czy nie ściąga na którąś strone - czasem tak łatwo wykryć czy był walony :P
harabin:
Nie pisałem ze w każdym :D W moim akurat ciekło z tych listew tylnich w pierwszym S-coupe :( A znajomemu z szyberka. Teraz mam 96r i już nie mam żadnych problemów.
Wszak nie jest powiedziane że w nowszym też ciekło nie będzie :-P
No z tym turbem to różnie bywa, mi jeszcze pompuje jak należy ale troszkę oleju pcha w dolot, za jakiś miesiąc jak znowu do polski przyjadę to go wyjmę i zobaczę jak tam luzy i uszczelniacze.
Gdzie w razie czego można zregenerować w przystępnej cenie mojego Garrett T15, znacie jakiś dobry zakład ??
Tigersoft:
Musisz poszukać zakładu, gdzie oprócz regeneracji dobrze wyważą Ci wał turbiny. Niektórzy mówią ze to robią a nie robią i turbo po roku znów pada właśnie przez niewyważenie wału. Nie wiem jak znaleźć zakład, który Cię nie oszka w tym, chyba musisz isc do jakiegoś co ma renomę, no ale powinieneś na to dostać rok gwarancji, jak mniej to bałbym sie o wyważenie, bo tak mało gwarancji dają wiedząc pewnie ze turbo i tak po ok roku posypie się bez wyważenia wału.
ale jest drugi problem...
Chciałem oddać swoją do regeneracji. pan powiedział ze 800 zł. oddałem turbo, a nawet dwa w razie co zeby jedno porządnie zrobić, a na nst dzien pojechałem a oni mi mówią ze jest tak padnięta, ze wał pękł i 1300 trza za naprawe. co miałem robić - zgodziłem się. na nst dzien zajechałem jako ze miałem blisko a ini do mnie ze niestety mi nie zrobią tej turbiny. ja pytam dlaczego? a oni ze do niej nie ma zadnego zestawu naprawczego nigdzie u dostawcy. Ja na to ze to przeciez Garett T15, znane turbo. a oni na to ze tak, to garett T15, ale inne. powiedział ze są różne Garett T15, a to jest akurat nietypowe i mi nie zrobią.
tak to się skończyło:(
turbo nie mam do dziś, kupiłem uzywkę na allegro za 400 zł, ale znów mi zaczyna kopcić olejem. nie ma sensu kupować używanych bo po tylu latach one już wszystkie padają.
więc kłopocik jest... chyba nie pozostaje nic innego jak kupienie regenerowanej turbiny od Nissana 200 SX i zaadoptowanie jej do S-Coupe, podobno nie ma z tym aż tak wiele roboty ... I dmucha mocniej ...
klaku007:
A wiec jak nie wiem jak to jest w tych scoupe II gen... Ale np. u mnie jak są te listwy na drzwiach i na całym dole... to proponował bym je na chwilkę ściągnąć przy zakupie bo czasami sie tam woda gromadzi i wtedy robi sie pod nimi rdzawo... może w tych nowszych nie ma tego problemy... :) z tylu nadkola to w nowszych tez widzę ze lecą... :p no i jeszcze progi... tez maja te plastikowe osłonki a u mnie juz sie powoli sypią...
Co do maski, skrzyni, tylnej szyby w I gen nie ma z tym problemów za to powiem tyle ze silnik mitsubishi nie lubi Vmax bo mój scoupe jeździ juz na 3cim silniku... 2 zajechane przez probe Vmax :P
Tigersoft:
no ja v max dociągnąłem do 200 km/h wg licznika i mimo ze miałem jeszcze troche gazu to się bałem długo tak jechać :)
Nawigacja