Autor Wątek: Świecący się wsteczny  (Przeczytany 2577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chris.fm

• Gość
Świecący się wsteczny
« dnia: 13 Kwiecień 2009, 20:08:46 »
Witajcie. Dzisiaj zaobserwowałem dziwne rzeczy z wstecznym otóż swieci jak jade do przodu. Gasłjedynie na 5 biegu, potem wszystko ok. Po paru odpaleniach auta znowu się zaswiecił i teraz świeci caly czas nawet na 5 (tylko przygasa na 5). hmmmm znacie takie przypadki, gdzie moge szukać usterki, Może w drażku skrzyni biegów jest jakis czujnik. pozdrawiam i wesołych Świąt.

xardas

• Gość
Świecący się wsteczny
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwiecień 2009, 20:13:44 »
Ja bym szukał winy w czujniku właśnie przy drążku zmiany biegów tak jak napisałeś. Bo w sumie nic innego nie mogło nawalić.

Cien

• Gość
Świecący się wsteczny
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Kwiecień 2009, 21:43:53 »
Cytat: "xardas"
Ja bym szukał winy w czujniku właśnie przy drążku zmiany biegów tak jak napisałeś. Bo w sumie nic innego nie mogło nawalić.

Od kiedy czujnik wstecznego jest przy drazku ???
Czujnik cofania ... zawsze byl dawany w skrzyni biegów, niezależnie od rodzaju/modelu auta ;)
Wymień go i powinno być ok. (nie naprawia się jego)

chris.fm

• Gość
Świecący się wsteczny
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Kwiecień 2009, 22:08:41 »
dzięki za odpowiedz. A czy wymiana tego czujnika to skomplikowana rzecz. gdzie kupie taki czujnik i czy zrobie to sam. wiecie pytam bo dzis próbowałem ten meszek z drążka ścięgnąc i nawet to mi sie ni udało:_))) pozdrawiam

Cien

• Gość
Świecący się wsteczny
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Kwiecień 2009, 09:57:22 »
Prosta rzecz, tylko kanal by sie przydal, i odpowiedni (rozmiarami) klucz.
Ale mozesz jechac do mechanika, ile za to moze wziasc, 10-20 PLN ? to 5 min ruboty jak jest kanal.
Sam czujnik to pewnie w InterCars dostaniej

chris.fm

• Gość
Świecący się wsteczny
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Kwiecień 2009, 19:48:54 »
dzięki za odpowiedz . ide szukac czujnika, jak na razie "naprawiłem:_))))" czyli wykręciłem żarówy.