Forum > Accent
[Accent LC] Pompa wspomagania- hałasuje
kosmos2011:
--- Cytat: "KISIEL2000" ---Co ile się wymienia olej do wspomagania?
--- Koniec cytatu ---
http://hyundaiklub.pl/forum/view
KISIEL2000:
Zdaję dopiero relację gdyz dopiero naprawiłem ustrkę, ale zacznę od pocżątku, czyli przeglądu w ASO:
ASO w Białymstoku wymieniłoby najchętniej całą pompę na nową - koszt pompy 1500PLN :shock: .
Oczywiscie przy sprawdzeniu auta przyjrzeli się łacznikom stabilizatorów, końcówkom drążków i standarowe punkty kontrolne.
Prosiłem, zeby obejrzeli złącze elastyczne tłumika - pojawia mi się bład CE P0420 - bład katalizatora - oczywiscie nic nie zauważyli, ale o tym poszperałem na innym temacie.
Umówiłem się z mechanikiem specjalizującym się w przekładniach, maglownicach, pompach wspomagania.
Po rozebraniu wyszło, że łozysko huczało.
Pasek był krzywo, bo przy wymianie rozrządu zostało założone odwrotnie koło pasowe.
Koszt wymiany łożyska, dodakowo uszczelniacze, płyn wspomagania i robocizna: 180PLN
Teraz pompa cichutko pracuje, pasek równo "leży" i ja jestem happy.
Złośnik:
Pytasz czy możliwe jest zajechanie pompy po kilkudziesięciu tysiącach km ?
Jasne.
Po pierwsze - wymiana paska - po każdej wymianie trzeba napiąć pasek. Wiem, że najłatwiej zrobić to metodą - na łom i na chama ile siły w łapach - ale to właśnie daje zwykle efekt w szybkim zużyciu łożyska, huczeniu, grzechotaniu lub nawet wyciu.
Widziałem speców którzy nawet stawali na alternatorach czy pompach żeby tak właśnie napiąć pasek. Ekstra sprawa - zwłaszcza dla paska.
Inna sprawa to właśnie poziom i stan płynu wspomagania. Większość ludzi nie wie że maglownica jest elementem zużywającym się niestety tak samo jak płyn wspomagania a jedno od drugiego jest bardzo zależne jak silnik od oleju.
Jeśli mało jest płynu który jest czynnikiem również smarującym to proste że w skrajnych przypadkach coś - a najczęściej to jest pompa - będzie niewydajnie smarowane. Inna też sprawa to sposoby wymiany płynu. Niektórym się wydaje - co to ON pierdzieli - spuszczasz, dolewasz do zbiornika i hula maszyneria. A no właśnie nie hula a zwykle długo długo wyje i rzęzi nawet na nowym łożysku bo sobie długo zapowietrzone chodzi na sucho. W takim przypadku najpierw uzupełnia się układ gdzie tylko się da na full, najczęściej ciśnieniowo wtłacza (nie licz że ASO tak zrobi) i to co zostanie z powietrza - odpowietrzy się podczas pracy pompy i maglownicy będąc już na tyle smarowane że nie zajedzie się wcześniej.
kosmos2011:
Napisz coś o P0420.
KISIEL2000:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Napisz coś o P0420.
--- Koniec cytatu ---
będę wygodny i wysyłam link:
http://www.p0420.com/
Nawigacja
[#] Następna strona