Forum > Matrix / ix20

[ix20] Konkurs spalania [rekin323]

<< < (2/6) > >>

KoTeK:

--- Cytat: "Maolma" ---Chyba "wygram" :evil:  :-( ten konkurs.
.........
--- Koniec cytatu ---

Spokojnie...... auto nie spali Ci więcej niż mu wlejesz. :mrgreen:

Niestety chyba nie wygrasz.....  :mrgreen: mi kontrolka zapaliła się wczoraj po przejechaniu 380 km w mieście, po uprzednim zalaniu do pełna. :shock:
P.S.
Pozdrawiam gorąco.

epus:
Witam wszystkich
Mimo wielu prób obniżenia zużycia spalania( sposób jazdy) nie mogę zejść poniżej 8 l/ 100 km.

1. 76km do zaniku pierwszej kreski
 2. nie zwróciłem uwagi
 3. 467 km

Po w/w przebiegu zatankowałem 39,46 l co daje 8,4 l/100 km
Przebieg w cyklu mieszanym ok. 200 km trasa , reszta w mieście.
Pozdrawiam

cepcio:
Ad. 1 - 145 km
Ad. 2 - 305 km
Ad. 2 - 585 km

Spalanie na trasie Warszawa - Ustka (515 km) z autostradą A1 przy prędkościach 100-130 km/h wyszło 6,4 L

rekin323:
TESTUJEMY SPALANIE W 2014  :idea:
W związku z brakiem zimowej aury za oknem, ogłaszam raz jeszcze aktualizacje spalania w naszych ix20 wg tego samego scenariusza + dla skrupulatnych wpisujmy ile litrów paliwa jest przy tankowaniu a ile LITRÓW można dopić do baku na full 2,3,4,5 litry wchodzi od odbicia do układu odpowietrzania.

Ciekawi mnie czy aktualizacja softu silnika na 2014 przekłada się na widoczne efekty.. :?:

kri$:

--- Cytat: "rekin323" ---TESTUJEMY SPALANIE W 2014  :idea:
W związku z brakiem zimowej aury za oknem, ogłaszam raz jeszcze aktualizacje spalania w naszych ix20 wg tego samego scenariusza + dla skrupulatnych wpisujmy ile litrów paliwa jest przy tankowaniu a ile LITRÓW można dopić do baku na full 2,3,4,5 litry wchodzi od odbicia do układu odpowietrzania.

Ciekawi mnie czy aktualizacja softu silnika na 2014 przekłada się na widoczne efekty.. :?:
--- Koniec cytatu ---

Moje spalanie w stopce, od 3 miesięcy minimalnie wzrosło, bo auto bardziej jeździ po mieście niż w trasie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej