Forum > Matrix / ix20

[ix20] Konkurs spalania [rekin323]

<< < (3/6) > >>

Maolma:
"Moje spalanie w stopce, od 3 miesięcy minimalnie wzrosło, bo auto bardziej jeździ po mieście niż w trasie"

Kri$, obejrzałam Twoją stopkę ;-) ....i zazdroszczę. Taka śliczna, malutka. Moja byłaby ogromniasta...wczoraj tankowanko i obliczanko...9,6 l/100 :-( , a silniczek słabszy, noga z puchu, trasy przeważnie po 12 km, korki z rzadka, choć średnia prędkość niezbyt duża ( 24 km/h), bo dość liczne światła.
Załamałam się :evil:  
A  Ty jaka masz średnią prędkość przy takim spalaniu?
Może dopiszmy jeszcze średnią prędkość przed tankowaniem w tym konkursie spalania (Rekinie, pozdrawiam, chyba Cię kiedyś widziałam na Białostockiej?)
Pozdrawiam, Kri$
M.

[ Dodano: 2014-03-07, 20:04 ]

--- Cytat: "rekin323" ---

Ciekawi mnie czy aktualizacja softu silnika na 2014 przekłada się na widoczne efekty.. :?:
--- Koniec cytatu ---

Mnie też to baaardzo ciekawi :!: Miał ktoś taka aktualizację? Gdzie mu ją wgrywali, może w Warszawie, albo blisko niej?

kri$:
Ciekawi mnie czy aktualizacja softu silnika na 2014 przekłada się na widoczne efekty.. :?:[/quote]

Mnie też to baaardzo ciekawi :!: Miał ktoś taka aktualizację? Gdzie mu ją wgrywali, może w Warszawie, albo blisko niej?[/quote]

Aktualizacja jest od 2013 roku (wgrywana jeszcze w Mysłowicach w 2013 roku w lutym), w 2014 nie ma nic nowego. Spalanie spadło o około 1 litra. Wcześniej nawet jazda po tej samej trasie, a wynik wynosił 7,4-7,8 litra. Po aktualizacji, ta sama trasie wynik 6,3-6,4 litra.
Ostatnie spalanie praktycznie tylko po mieście wynosi po przeliczeniu 7,5 litra.
Średnia prędkość ciężko określić, praktycznie na to nie zwracam uwagi, ostatnio na jednym tankowaniu wyszło około 15 godzin jazdy.

Maolma:
Moje autko kupiłam u dealera w styczniu 2013, rocznik 2012 czy to możliwe, że ze starym krwiopijczym oprogramowaniem?
Może wszystkie ix20 z 2011 i 2012 roku powinny zostać w 2013 roku przeprogramowane i powinniśmy się tego domagać? Ale co robić jak serwis twierdzi, że mamy aktualne oprogramownie?

kri$:

--- Cytat: "Maolma" ---Moje autko kupiłam u dealera w styczniu 2013, rocznik 2012 czy to możliwe, że ze starym krwiopijczym oprogramowaniem?
Może wszystkie ix20 z 2011 i 2012 roku powinny zostać w 2013 roku przeprogramowane i powinniśmy się tego domagać? Ale co robić jak serwis twierdzi, że mamy aktualne oprogramownie?
--- Koniec cytatu ---

Z tego co wiem, to tylko do 1.6, było nowe oprogramowanie.

Maolma:
Dzięki za info Kri$, trzeba byłoby się dowiedzieć dokładniej.
A swoją drogą zastanawiające dlaczego ten nowy soft byłby tylko do 1,6....1,4 nie warto się zajmować, za  mało szumu, reklamacji, czy może jednak jakieś skomplikowane względy techniczne?
Pozdrawiam
M

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej