Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Accent 1,5 warto gazować???
szumi:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Nie rozumiem co ma do rzeczy branie oleju przez silnik do chęci montażu LPG? :shock: Jedno nie wyklucza drugiego.
--- Koniec cytatu ---
czy oby jest jeszcze w kondycji na gaz a jak wiadomo gaz szybciej wszystko zużywa i żeby to sie nie powiększało.
Grzesik1:
--- Cytat: "szumi" ---jak wiadomo gaz szybciej wszystko zużywa i żeby to sie nie powiększało.
--- Koniec cytatu ---
Pierwsze słyszę, zresztą poszukaj na forum... jest taki długi wątek o LPG i tam jest wszystko. po przeczytaniu go na pewno wyrobisz sobie zdanie o LPG co nie zmienia faktu, że gdybym ja był na twoim miejscu to napewno jeździł bym na sekwencyjnym LPG :) tanio i bezproblemowo
IgoReCzeK:
--- Cytat: "szumi" ---...czy oby jest jeszcze w kondycji na gaz a jak wiadomo gaz szybciej wszystko zużywa...
--- Koniec cytatu ---
Witam ponownie. Szybko, szybciej, bardzo szybko...to nie zaraz. :mrgreen: Określenie "szybciej" jest w tym przypadku rzeczą względną, co nie zmienia faktu, że powinieś się zaopiekować w najbliższym czasie uszczelniaczami przy zaworach. ;-) Szybciej...to może być 10-15% szybciej nie więcej. Fakt ten nie powinien zdominować więc Twojej decyzji o montażu instalacji LPG. Pozdrawiam Igor.
szumi:
Kurcze jest jeszcze jeden powód który jest przeciwko instalacji . niewiem ile jeszcze pojeżdze tym wozem , w planie siedzi Coupe oczywiście hyundai problem jak wiadomo pieniądze i cięzko jest mi powiedzieć kiedy to bedzie bo jak za rok to ledwo co spłace instalacje gazową i wyjde na 0 jakbym jeździł na PB jakbym jeszcze ze 2 lata pojeździł to juz inna rozmowa . Ale to już wiadomo mój problem dzięki za wypowiedzi teraz pozostało mi sie z tym przespać i dobrze przemyśleć :roll:
vesoly:
mam moze glupie pytanie ale jakbym zagazowal Accenta 2007 1.4 to komputerek spalania, ktory mam w aucie bedzie pokazywal spalanie benzyny (czyli jakies 0,5l/100km) czy spalanie gazu (np. 10l/100km) czy sume tych wartosci czyli np. 10.5l/100km?
Prosze o odpowiedz - wiem, ze spora czesc osob ma auta z gazem a zapewne wielu ma komputerki pokladowe.
PS. Aby nie stracic gwarancji (jeszcze 2 lata) mam przykaz od Hyundai'a zeby instalowac osprzet w firmie CZAKRAM, instalacja BRC. Macie jakies doswiadczenie z ta firma - solidnoscia itp?
Nawigacja
[#] Następna strona