Autor Wątek: [i30CW] system blokowania drzwi  (Przeczytany 16860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

leonard2508

• Gość
[i30CW] system blokowania drzwi
« dnia: 05 Maj 2013, 16:29:35 »
nie wiem czemu teraz nie migaja mi swiatla jeden raz przy zamykaniu,przy otwieraniu migaja dwa razy za porade bede wdzieczny

Offline shadow

• phpBB -#Moderator
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Maj 2013, 20:07:33 »
Proszę dokładnie opisać problem, bo nic nie wynika z tego co napisałeś, nie mówiąc już o jakiejś składni tej wypowiedzi.

leonard2508

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Maj 2013, 20:55:57 »
przy zamykaniu z kluczyka powinny mignac swiatla awaryjne jeden raz a nie migaja natomiast przy otwieraniu migaja dwa razy tak jak powinno byc i nie wiem dlaczego przy zamykaniu nie migna jeden raz

felkner

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maj 2013, 12:26:42 »

leonard2508

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Maj 2013, 21:48:17 »
wlasnie ze wszystko zamyka tylko nie uzbraja sie alarm nie wiem czy ma znaczenie ze byl ktos w samochodzie a ja go zazbroilem i zalaczyl sie alarm on otworzyl drzwi i alarm sie wylaczyl i od tego czasu tak sie dzieje

felkner

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Maj 2013, 08:05:23 »

leonard2508

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Maj 2013, 21:47:54 »
wlasnie najpierw wyjalem bezpiecznik pamieci i nic puzniej rozlaczylem kleme ujemna od akumlatora i tez nic sidzac w srodku zamknalem z scyzoryka ruszalem kierownica otwieralem drzwi i nic sie nie dzialo

ergoline

• Gość
[i30 FD] Czujnik otwarcia maski
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Listopad 2015, 22:47:33 »
Witam,
użytkownikiem samochodu jestem od niedawna. Od początku zwróciłem uwagę, że podczas zamykania z pilota nie migają kierunkowskazy, ale podczas otwierania już tak.

Odnalazłem, że powodem takiego zachowania jest czujnik krańcowy maski. Podczas otwarcia maski wyświetlacz w ogóle nie zaznacza, że została otwarta (inne działają). Samo 'zwarcie' kabli podłączonych do czujnika również nie daje żadnego efektu. Rozumiem przez to, że sam czujnik jest sprawny.

Czy 'w komputerze' mógł zostać wyłączony na stałe ten czujnik? Żeby w ogóle nie odczytywał z niego danych?
Co innego może być powodem takiego zachowania?

Samochód miał 'delikatną' stłuczkę, w wyniku której wymieniony został zderzak i chłodnica.

Z góry dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam.

ergoline

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Listopad 2015, 23:28:26 »
Witam,
zgadza się - o tym czujniku mówię. Naciskanie nie daje efektu.
Również wypięcie kabla od spodu oraz zwarcie przewodów nie zmienia sytuacji - na wyświetlaczu dalej maska jest zamknięta.

Stąd moje pytanie czy odbiór danych z tego czujnika można wyłączyć w komputerze?

frutis8

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Listopad 2015, 06:33:52 »
no cóż, pewnie będziesz musiał przejrzeć schematy z działu download i iść od przełącznika maski po kablu do źródła problemu. może sam przewód jest gdzieś przetarty w komorze silnika.

krystian_j

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Październik 2016, 23:37:56 »
Witam odkopię temat bo nie chcę niepotrzebnie zakładać nowy dotyczący tego samego.

Mam pytanie odnośnie tego czujnika otwarcia maski wychodziły wersje bez tego czujnika? U mnie po prostu go nie ma, na masce również nie ma śladu żeby kiedyś był zamontowany odbój wciskający go (jest tylko otwór na odbój).

Mam ten sam problem leonard2508 po zamknięciu lub otwarciu samochodu brak potwierdzenia awaryjnymi.

Samochód mam od tygodnia i na początku myślałem że po prostu tak ma być ale znalazłem ten temat i wynika z niego że jednak ma potwierdzać migaczami zamknięcie i otwarcie samochodu.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Październik 2016, 23:53:44 »
Podaj vin.

krystian_j

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Październik 2016, 18:50:15 »
Poszło na PW

marlech

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Październik 2016, 21:23:06 »
Witam, właśnie poszedłem zobaczyć jak to działa i u mnie nie ma sygnalizacji otwarcia klapy silnika na wyświetlaczu, przy czym sam wyłącznik w komorze silnika działa! po otwarciu klapy silnika i naciśnięciu zamykania na pilocie nie ma sygnalizacji a wystarczy puścić (zamknąć klapę to sygnalizacja się pojawia. U was też nie ma sygnalizacji na wyświetlaczu otwarcia klapy silnika ?

Pozdrawiam