Autor Wątek: [ix35 EL] Problemy z naszymi ix35  (Przeczytany 218996 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BigT

• Gość
[ix35 EL] Problemy z naszymi ix35
« Odpowiedź #45 dnia: 08 Październik 2013, 15:09:45 »
No ale temat chyba jest nie o tym, piszemy o problemach, a nie o braku problemów ;)
To tak jakbyś w dyskusji powiedział że nie masz nic do powiedzenia...
Wyobraź sobie że ktoś zakłada temat "Problemy ze sprzęgłem w X",
na co jeden użytkownik odpisuje że ma podobnie, a 300 pozostałych że oni w ogóle nie rozumieją jak można narzekać, bo im się przecież świetnie jeździ i nie mają żadnych problemów, a już na pewno takiego. Fajnie, wszyscy się cieszą, ale co to ma wspólnego z tematem?

Offline speedmaster

• Giełda
    • http://www.omega.biz.pl
« Odpowiedź #46 dnia: 08 Październik 2013, 16:57:52 »
właśnie bardzo dobrze, że piszą również Ci, którzy nie mają żadnych problemów i są zadowoleni z zakupu  :roll: są to posty będące przeciwwagą dla wpisów Twoich i pozostałych, którzy mieli/mają mniejsze bądź większe problemy z ix'ami  :roll: pozwala to na obiektywną ocenę modelu dla osób zainteresowanych zakupem  :roll:

BigT

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 08 Październik 2013, 17:05:40 »
Wiesz, można na to spojrzeć i tak,
ale wyobraź sobie że w każdym temacie dotyczącym jakichkolwiek problemów
zaczęli by się wypowiadać ludzie którzy ich nie mają, tak dla równowagi ;)

Offline speedmaster

• Giełda
    • http://www.omega.biz.pl
« Odpowiedź #48 dnia: 08 Październik 2013, 17:24:15 »
Ale to nie jest temat o konkretnym problemie tylko ogólny  :roll:

ed. wykasowanie cytatu. Nie ma potrzeby cytowania postu, na który odpowiadasz, jeżeli znajduje się on bezpośrednio nad Twoim. Zdania zaczynaj wielką literą (: Pozdrawiam. tekla

klemens

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 08 Październik 2013, 21:16:49 »
No to ja też chciałem ten tego... zameldować, iżem jest ze swojego ixa zadowolony!

B.Wojcieszak

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 11 Październik 2013, 14:33:22 »
Wybrałem się do serwisu ws. kruszącej gąbki (u mnie to zjawisko występuje również w fotelu pasażera) oraz ze stukaniem z przodu. Gąbki kwalifikują się do wymiany + wymiana tapicerki w fotelu kierowcy. Okazało się, że przy wymianie gąbki w fotelu kierowcy trzeba również wzmocnić obrzeża siedziska przy połączeniu z oparciem (te "skośne" skrzydełka - one są moim zdaniem w ogóle tandetnie zrobione). W tym miejscu któryś z elementów przeciął tapicerkę i założenie nowej gąbki jest zabiegiem na chwilę. -> Zacznie się pruć jeszcze bardziej i przyjdę reklamować przecięcie przy montażu gąbki.

Ze stukaniem z przodu to temat grubszy. Nie było żadnych luzów i wszystko dokręcone jest poprawnie. Sprawę Pan Serwisant zgłosił do HMP z zapytaniem co dalej.

Czekam na znak kiedy mam się zjawić. Od razu zrobię u nich przegląd po 2 roku. Ktoś z doświadczenia może mi napisać ile on kosztuje dla diesla?

Pozdrowienia.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 11 Październik 2013, 15:21:49 »
Cytat: "B.Wojcieszak"

Ze stukaniem z przodu to temat grubszy. Nie było żadnych luzów i wszystko dokręcone jest poprawnie. Sprawę Pan Serwisant zgłosił do HMP z zapytaniem co dalej.

Luzów nie ma i nie będzie. Do wymiany są amortyzatory. Tylko, że gwarancja na nie to rok.

aurum

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Październik 2013, 19:40:14 »
Cześć B.Wojcieszak, przy jakim przebiegu zaczęły się problemy, o których pisałeś, oraz czy serwis próbował Cię zbyć jakimiś wykrętami czy też zrobili bez żadnego problemu?
Pozdrawiam

B.Wojcieszak

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 12 Październik 2013, 18:17:25 »
Zarówno krusząca gąbka jak i stukanie z przodu były od początku.
Nie byłem z kruszącą gąbką w serwisie, bo zawsze szkoda mi było czasu.
Ze stukaniem byłem raz pamiętam, ale to też przy jakieś okazji. Pan starszy wsiadł, przejechał się chwilę i powiedział, że nie słyszy. Trudno,żeby słyszał, wiekowy był. A też nie chciałem drążyć tematu i jechać gdzieś indziej bo się jakos przyzwyczaiłem po prostu do tego. Jak załatwię pozytywnie sprawę to napiszę jaki serwis jest dobry, a do jakiego moim zdaniem nie jechać.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Październik 2013, 08:07:24 »
Cytat: "B.Wojcieszak"
Od razu zrobię u nich przegląd po 2 roku. Ktoś z doświadczenia może mi napisać ile on kosztuje dla diesla?

Pozdrowienia.

Zapłaciłem ok.650zł. Przy tym olej, filtr powietrza i filtr kabinowy były moje (czyli zapłacone osobno). Ponad standardowe pogłaskanie auta w skład tego przeglądu wchodzi jeszcze wymiana wkładu  filtra paliwa i wymiana płynu hamulcowego.

B.Wojcieszak

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Październik 2013, 10:31:42 »
Dziękuję, to pomocne informacje. Jesteś w stanie oszacować ile bez własnych filtrów i oleju zainkasują za cały przegląd z materiałami w ASO? Córeczka mi się rodzi, nie będę szukał teraz własnych materiałów. :):)

Pozdrowienia.

ed. wykasowanie cytatu. Nie ma potrzeby cytowania postu, na który odpowiadasz, jeżeli znajduje się on bezpośrednio nad Twoim. Pozdrawiam. tekla

klemens

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Październik 2013, 22:22:40 »
Za olej helix ultra extra (8l), filtr powietrza i przeciwpyłkowy zapłaciłem 330zł. Pomnóż to przez 2, zaokrąglij w górę i będzie cena w serwisie

cruel

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 22 Październik 2013, 18:40:55 »
Padła sonda lambda. Przez co dostawał zadyszki/krztusił się i wzrosło zużycie paliwa do 10litrów.
Wymieniona w ramach gwarancji, spalanie powróciło do normy.

Robert

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Październik 2013, 16:08:42 »
Rocznik 2012 przebieg niewielki 11000 - mamy inne auta .Usterki - gabka siedzenia kierowcy wymieniana dwa razy nadal sie kruszy pasazera tez sie kruszy .Maja dokonac jakiejs zmiany wiec czekam na info w marcu przeglad jakos dojeżdze.Dzis zauwazyłem schodaca skóre z kierownicy.Byłem w serwisie zrobili zdjecia wymienia lada dzień.Troche skrzypi tylna klapa, podłokietnik, Najbardziej wkurza mnie skrzypiace siedzenie.Skóra trze o ten plastik boczny.Podlozyłem kawałek filcu ale wyglada to hvjowo.Plastik ma krawędzie jak piła do metaku.Jakis kretyn to wymyslil chyba.Reszta OK.Kupiłbym jeszcze raz.

Caastiv

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Październik 2013, 18:08:50 »
zauważyłem ostatnio kręcącą się gałkę zmiany biegów (można sobie pokręcić jak na światłach się stoi i się komuś nudzi :))