Forum > Lantra

auto gaśnie nie trzyma obrotów

<< < (2/5) > >>

gomez2424:
Jest już trochę lepiej ale jednak to nie tak jak powinno być . Szczególnie podczas jazdy na luzie obroty spadają na 500 600 a wtedy wiadomo że słabe hamulce i wspomaganie nie działa .Natomiast kiedy się zatrzymam to obroty wzrastają do około 900. Proszę o pomoc.

Grzesik1:
na gazie i benzynie to samo?

domarchewa:
witam koledzy spróbuj kolego to co ja zrobiłem:::: wczoraj wziąłem wyłączyłem klemę plusową z akumulatora na ok 30 minut komputer skasował błędy zresetował swoje ustawienia . Obroty już mam w normie po "przegazowaniu" obroty powracają na normalne 800/min także to mi pomogło. a już miałem dzisiaj kupowac nowy silniczek krokowy :) Pozdrawiam mam nadzieję że wam to coś pomoże. do zaklikania :)

gomez2424:
Gaz czy pb nie ma różnicy . Jeśli chodzi o to odłączenie to akumulator był odłaczony całą noc jak się ładował i od tego zaczeły się problemy !!!!

szoti:
ja miałem cos podobnego tylko ze auto nie wchodziło mi na obroty pod górkę i gasł i poszłem do mecha w czechach do salonu hyundaia i tylko przłożył reke do wydechu styłu i kazał mi kupić nowy katalizator wystarczy że jest troszke zatkany i auto szwankuje wymieniłem i jak ręka odjoł

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej