Forum > Lantra

auto gaśnie nie trzyma obrotów

(1/5) > >>

gomez2424:
Witam .Rozładowałem maksymalnie akumulator (przez nieuwagę ) Wypiąłem , naładowałem autko zapaliło po czym zaczęło gasnąć . Zimny nie trzyma obrotów ,po rozgrzaniu podczas jazdy na "luzie" obroty spadają do 500 prawie że gaśnie !!!! Natomiast podczas postoju jest to około 900 czyli o.k Zastanawiam się czy wypięcie akumulatora miało coś wspólnego z tą sytuacją czy to zbieg okoliczności????

cezary46:
Nie wiem jak w przypadku Twojego silnika bo u mnie w czasie takiej sytuacji (np.zdjęcie klemy z aku powoduje reset ECU) po odpaleniu też lubi poszarpać i głupieć ale gdzieś przeczytałem,chyba na starym forum, że należy potrzymać silnik po odpaleniu kilkanaście sekund na 3000 obrotów aby ECU przyjął nowe nastawy. Nie bardzo w to wierzyłem ale o u mnie w sytuacji wyżej opisanej o dziwo to działa.

gomez2424:
Właśnie to zrobiłem i raczej nic nie dało ??!! Sprawdzę dokładnie jutro rano w drodze do pracy.

Grzesik1:
Albo przejechać jakiś dystans, z czasem wszystko wróci do normy (powiedzmy 50-100km)

gomez2424:
Przejechałem już jakieś 100 km (w kilku odcinkach ) Jest trochę lepiej ale to nie to . Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie ??????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej