Forum > Atos / Atos Prime

Co to jest?

<< < (2/3) > >>

Karwass:
Po prostu wyjmij ten silniczek krokowy i przeczyść go po czym psiknij np. WD-40 w miejsca styku. Lecz tak sobie myślę, że to może być jeszcze wina przepływomierza który też wypadałoby wymontować i przeczyścić. No ale podstawą jest by na początku sprawdzić dokładnie dolot powietrza do filtra czy nie przepuszcza powietrza i myślę, że od tego powinno się zacząć szukanie usterki.

artur2:
witam,
przeczysciłem co sie dało, ale nie wiem czy sam silniczek można jeszcze rozebrac, a nie chiałbym go zepsuc, wydaje mi sie ze w atosie nie ma przepływomierza powietrza

artur2:
Witam,
Atos ma od dziś nowy, no prawie nowy silniczek i praca silnika wyrównała się i wszystko jest na razie ok, oby tak dalej.
pzdr

Karwass:
Hej, w Atosie faktycznie przepływomierza nie ma, lecz wyraziłem się mało precyzyjnie i miałem na myśli co innego;) Ciesze się, że auto już działa tak podejrzewałem, że to silniczek krokowy był sprawcą:) Takowy silniczek można rozebrać tylko z tego co się orientuję to istnieje duże ryzyko, że długo taki silniczek nie podziała o ile będzie działał. No ale znam przypadki, że po przeczyszczeniu silniczka auto jeździło długo i szczęśliwie;) Pozdrawiam

colek:
witam ja mam pytanie tez odnosnie silniczka krokowego! mam taki problem ze atosik gasnie mi na niskich obrotach, czesto gdy wciskam sprzeglo lub po prostu stoje na swiatlach! czuc tak jakby lekko go trzeslo i nagle gsnie po czym odpala bez problemu!! czytalem tutaj wasze wypowiedzi i wymontowalem silniczek krokowy przeczyscilem wszystko ladnie i to samo. ostatnio nawet coraz czesciej!! mieliscie podobne przejscia?? co to moze byc!!?? :-/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej