Forum > Atos / Atos Prime
Co to jest?
artur2:
Witam,
Proszę o pomoc w identyfikacji tej części (zał. na zdięciu) wydaje z siebie dziwny dźwięk wyraźnie słyszalny -buczenie zupełnie jak przy zwarciu.
Wcześniej zdazyło mi się że auto szarpało podczas jazdy lub przy zapalaniu jakby nie chodził na wszystkich cylindrach.
zrobiłem standardowe wymiany części w takim przypadku-świece,kable,kopółka,filtr paliwa bez efektu czasami musiał sobie poszarpać.
za info z góry dziękuję,
pozdrawiam,
Karwass:
To jest kolego silniczek krokowy:)
artur2:
witam,
dzięki za odpowiedź, nigdy bym nie przypuszczał że to właśnie jest silniczek krokowy:)
wobec tego jeszcze kilka pytań:
czy taki dźwięk buczenia który słychać jest normalny podczas pracy silniczka? i czy czasami nierówna praca silnika i szarpanie podczas jazdy może świadczyć o tym że silniczek coś szwankuje?
Karwass:
Nie jestem specem w tej dziedzinie ale z tego co się orientuję to silniczek krokowy jest odpowiedzialny głównie za regulację obrotów silnika na biegu jałowym lecz pewnie to on jest winowajcą tego szarpania!. Prawdopodobnie silniczek gubi kroki i trzeba go albo zmienić na nowy bądź oddać do regulacji?
Mam nadzieję, że trochę pomogłem i mam nadzieję, że może ktoś jeszcze coś napiszę na ten temat to się czegoś poduczę:)
Pozdrawiam
artur2:
a czy można jakoś sprawdźić czy silniczek jest uszkodzony? albo wyjąć go i przeczyścić (jesli jest tam co czyścić)
Nawigacja
[#] Następna strona