Autor Wątek: Wyciszenie scoupe w srodku...  (Przeczytany 6319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

psy si tec

• Gość
Wyciszenie scoupe w srodku...
« dnia: 04 Kwiecień 2009, 17:17:46 »
chcialem sie zapytac zy moze ktos ma wyciszony silnik..tzn jakies maty bitumiczne pod maska lub w nadkolach.... szum daje sie w znaki odglos silnika.... robil ktos w kierunku wyciszenia srodka?

harabin

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwiecień 2009, 21:37:02 »
Zamierzam się za to zabrać ale nie wiem czy mi starczy czasu(będę tylko 2 tyg w polsce). Mam zamiar wygłuszyć maskę, następnie przegrodę od strony silnika jak i od strony kabiny. To są chyba najważniejsze punkty. Za podłogę chyba się brał nie będę bo: mata tu, mata tam i auto zaczyna więcej ważyć. Drzwi to raczej pod audio(słaba strona S-coupe), bo inaczej to nie ma sensu, no chyba że chcemy żeby nam się drzwi jak w lepszym BMW zmykały, przepiękny miękki odgłos trzaśnięcia.
Jak mi się nie uda teraz to pewnie to zrobię na wakacje <cfaniak>

pioter2647

• Gość
wygłuszanie
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Kwiecień 2009, 21:48:35 »
Może zainteresuje Cie temat już wczesniej poruszany jesli chodzi o wygłuszenie, podaje link wygłuszenie

a może ktoś poczynił kroki i ma jakiekolwiek doświadczenia?

bedziemy wdzieczni za wszelkie wskazówki:-)

maspex

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Kwiecień 2009, 23:02:31 »
JA mam wygluszone drzwi, zamykaja sie nawet lepiej niz w BMW , jedyne czym moge sie pochwalic w porownaniu do innych aut, jakby idealne dopasowanie drzwi,zawiasow i calej reszty, problem mam tylko,ze pasazerowie mi jak jakies chamy trzaskaja,jakby starym fiatem czy polonezem jezdzili(i wieloma innymi autami gdzie zamyka sie drzwi jak w Nysce). Szczerze to podrozowalem wieloma autami, ale tylko w moim drzwi zamykaja sie poprostu po mistrzowsku :-)

harabin

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Kwiecień 2009, 00:53:02 »
Cytat: "maspex"
JA mam wygluszone drzwi, zamykaja sie nawet lepiej niz w BMW , jedyne czym moge sie pochwalic w porownaniu do innych aut, jakby idealne dopasowanie drzwi,zawiasow i calej reszty, problem mam tylko,ze pasazerowie mi jak jakies chamy trzaskaja,jakby starym fiatem czy polonezem jezdzili(i wieloma innymi autami gdzie zamyka sie drzwi jak w Nysce). Szczerze to podrozowalem wieloma autami, ale tylko w moim drzwi zamykaja sie poprostu po mistrzowsku :-)

Mi chodziło o efekt dźwiękowy zamykania drzwi a nie o spasowanie elementów :D

maspex

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Kwiecień 2009, 13:37:47 »
o to mi chodzi,to jest tak spasowane,ze nie slychac trzaskania tylko jakby drzwi jak w maselko wchodzily :D Wynika to z tego,ze wyciszone drzwi mata sa ciezsze.

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Kwiecień 2009, 15:17:16 »
chętnie bym swojego też wyciszył :) ale teraz nie będę miał czasu, planuję coś porobić w wakacje :) (o ile nie sprzedam auta... )

Tigersoft

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Kwiecień 2009, 10:49:20 »
Cytat: "maspex"

mam dokładnie to zamo :)
klapa bagażnika też sama się zamyka, wystarczy ją paluszkiem popchnąć :)
to chyba jedna z rzeczy która wyszła idealnie koreańcom :)

psy si tec

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Czerwiec 2009, 22:33:59 »
ok ja sobie wygluszylem maske i chodzi ciszej o jakies 50 procent... teraz musze wygluszyc drzwi pomiedzy koncem a slupkiem...bo tam wieje powietrze przy 110km/h...jeszcze zostaja nadkola od srodka...robil ktos cos z tym?

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Czerwiec 2009, 09:13:33 »
czym wygłuszałeś maskę :?:

psy si tec

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Czerwiec 2009, 13:56:14 »
heh tylko sie nie smiac: mialem jakies stare matopochodne dywany wpakowalem je na nitach a pod nie dalem gabke...auto na prawde cicho chodzi...szczegolnie do 90km/h potem zaczyna szumiec...ale lada pare ulepszen i bedzie jak bmw x5

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Czerwiec 2009, 09:16:25 »
może wrzucić foto jak to wygląda :?:

rufuz

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Czerwiec 2009, 21:37:27 »
Panowie ja na początku kiedy kupiłem elantrę to byłem chory na punkcie wygłuszenia bo było mi za głosno. Teraz za nic w świecie nie chce wygłuszać pomruku silnika.

Bidon

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Sierpień 2009, 08:09:47 »
Heh a w jaki sposób wygłuszyliście drzwi? matą bitumiczną? trudna sprawa do zrobienia??

psy si tec

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Grudzień 2009, 14:00:24 »
witam znow...

lubie grzebac w swoim aucie ...dzisiaj sobie wpakowalem cos takiego na koniec drzwi poziomo tj leci slupek.
http://allegro.pl/item851141982_specjalistyczna_uszczelka_do_progow_bram_itp14x12.html

i powiem Wam ze rewelacja.Poza tym zmienilem kola na zimowe i auto nic w srodku nie szumi.Okazalo sie ze mam zle opony(semperit 185/70 R14)...

Poza tym wpakowalem gabke twarda do grodzi za silnikiem ... no w koncu jestem usatysfakcjonowany wynikami.Do tego pianke bitumiczna w nadkola.Oraz pod kokpitem jakies gabki bitumiczne.

off: gazu mi spala 9 na 100 i przestaly sie cuda dziac jak kupilem swiece + Wn ngk i wymienialem olej i filtr paliwa i powietrza na sportowy...

zdjecia zrobie pozniej