Forum > Lantra

[Lantra J2] Listwa wtryskowa i piny jej zasilania we wtyczce

(1/2) > >>

mcdrive:
Wtam potrzebuje informacji na temat zasilania i powrotu w listwie wtryskowej, mam podejzenie ze jest podłaczone odwrotnie tak stwierdził mechanik (mam zaufanie do niego) chyba ze tutaj jest odwrotnie niz w innych samochodach, mechanik twierdzi że zasilanie wchodzi do regulatora  cisnienia a wychodzi po drógiej stronie (ja zawsze myslałem ze regulator jest na  wymsciu listwy i poprostu upuszcza jak zaduze cisnienie )

czy ktos wie gdzie dostane nowy regulator cisnienia paliwa?

i jak to  z tymi katalizatorami gdzie były montowane.. ?

i czy może ktos ma opis wtyczki od ecu konkretnie chodzi jaki czujnik jest na którym pinie ...

kosmos2011:

--- Cytat: "mcdrive" ---witam potrzebuje informacji na temat zasilania i powrotu w listwie wtryskowej
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "mcdrive" ---czy ktos wie gdzie dostane nowy regulator cisnienia paliwa?
--- Koniec cytatu ---

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3049

--- Cytat: "mcdrive" ---i czy może ktos ma opis wtyczki od ecu konkretnie chodzi jaki czujnik jest na którym pinie ...
--- Koniec cytatu ---

Poszło na e-mail.

--- Cytat: "mcdrive" ---jak to  z tymi katalizatorami gdzie były montowane.. ?
--- Koniec cytatu ---

mcdrive:
a ja mam puszke taka jak od katalizatora zaraz za kolektorem , moze to byc kat ?

kosmos2011:
No tak był jeszcze drugi rodzaj wydechu z inną normą emisji spalin.

mcdrive:
wrzucam zdjecie wydechu

wrzucam fotke "czegoś" czy to filtr paliwa tylko poco te przewody? albo elektro
zaworek paliwa?

Kosmos tam gdzie zaznaczyłes na rysunku zasilanie tio w rzeczywistości jest podcisnienie regulujące

mierzyłem na 2 pinie na podłaczonej wtyczce map sensor, na właczonym silniku na wolnych obrotach na rozgrzanym silniku z wyłaczonymi wszystkimi odbiornikami  miedzy masą a 2 (środkowym) pinem jest 1,2v  zmierzy ktoś dla porównania ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej