Forum > Atos / Atos Prime
Światło wsteczne
zybon:
Nie wiem czy jako tako samą kulkę dokupisz, ale jak masz jakiegoś kumatego mechanika to powinien coś dorobić z kulki np. od łożyska tylko nie pamiętam jaką ta kuleczka miała średnice, wiec pozostaje metoda prób ;-)
jergar:
Mnie mechanicy jak im powiedziałem ze kulkę zgubili zrobili wielkie oczy ale pojechałem i wsadzili nową kuleczkę (2 przy okazji zgubili) i wsteczne światło działa (pozostał mi automat niepotrzebnie kupiony) pozdrawiam
leszek1311:
Witam .
Mam pytanie do kolegów którzry wymieniali czujnik cofania . Czy podczas wymiany trzeba spuścić olej ze skrzyni biegów, czy wystarczy w miarę sprawnie podmienić a ewentualne ubytki uzupełnić. Wiem że temat był poruszany w ubiegłym roku , ale niechcę zakładać nowego . Za odpowiedź z góry dziękuję .
jergar:
W moim Atosie Prime przy wymianie czujnika cofania nie wylewał się prawie olej chociaż skrzynia była świeżo po remoncie i olej wlany nowy. :mrgreen:
leszek1311:
Dziękuję za odpowiedź. Już wymieniłem , na zimnym silniku olej był gęsty i też nie wypływał, kulka też nie wypadła. Na ulotce przy nowym czujniku było zaznaczone i napisane w różnych językach tylko nie po polsku, że trzeba uważać na tą właśnie kulkę, pamiętać o założeniu podkładki aluminiowej. Po wymianie światła działają i przegląd podstęplowany.
Nawigacja
[#] Następna strona