Forum > Atos / Atos Prime

Światło wsteczne

<< < (3/5) > >>

wampum:
Witam. Wymieniłem czujnik i olej w skrzyni....
Niestety śwaitła palą się cały czas, więc rozłaczony jest przewód....
Mechanik twierdzi, że to usterka w samej skrzyni....

zybon:

--- Cytat: "wampum" ---Niestety śwaitła palą się cały czas, więc rozłaczony jest przewód....
Mechanik twierdzi, że to usterka w samej skrzyni....
--- Koniec cytatu ---

To ci mechanicy jak nie wiedza jak cos zrobic to najprosciej powiedziec komus ze to cos innego jest zepsute :evil: sam nie dawno przerabialem ten temat u majego mechanika, problem lezy w tym ze w skrzyni jest bardzo maly skok ktory włącza swiatla i mozna to regulowac podkladkami przy dokrecaniu...

drago1115:
Niestety podkładki nie pomogą dlatego że czujnik w Atosie przewodzi prąd cały czas a po wciśnięciu przestaje. Więc wszystkie biegi go wciskają a wsteczny zwalnia. Jak wcześniej pisał kolega przed czujnikiem powinna znajdować się jakaś kulka i jej brak prawdopodobnie powoduje ciągłe świecenie świateł.

jergar:
spidero, spidero, Mam pytanie, opisywałeś w poście o wymianie automatu cofania w skrzyni biegów czy ta kulka jest sama czy z sprężynką. Mnie chyba fachowcy podczas naprawy skrzyni biegów zgubili tą kulkę i cały czas mi świeci, i kazali wymienić automat na nowy. bo wymianie ciągle to samo a kulki stwierdziłem brak podczas wymiany. Dziękuje za odpowiedź pozdrawiam. Jergar :lol:

wampum:
Pytanie podstawowe w związku z powyższym....
Czy taka kulkę można kupić....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej