Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
ghost2255:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---Dodam, ze wypala u mnie co 400-450km wiec teoretycznie problemu nie ma. Zaaplikowanem bo mi potrafi czarnego baka puścić,
--- Koniec cytatu ---
I tak wygląda ta ekologia-DPF jest, trzeba pilnować, lać specjalny olej, a bąki i tak idą z wydechu.
Przemek343:
A ja mam taki problem a mianowicie zrobiłem regenerację DPF a pomimo tego dalej wypala się co 50 km. W warsztacie twierdzą że czujnik różnicy ciśnień jest ok. Nie wiem gdzie dalej szukać :/a
[ Dodano: 2019-08-28, 13:44 ]
A ja mam taki problem a mianowicie zrobiłem regenerację DPF a pomimo tego dalej wypala się co 50 km. W warsztacie twierdzą że czujnik różnicy ciśnień jest ok. Nie wiem gdzie dalej szukać :/
[ Dodano: 2019-08-28, 13:45 ]
A ja mam taki problem a mianowicie zrobiłem regenerację DPF a pomimo tego dalej wypala się co 50 km. W warsztacie twierdzą że czujnik różnicy ciśnień jest ok. Nie wiem gdzie dalej szukać :/
dziura86:
Przemek343 usuń w dobrym warsztacie i po temacie na zawsze.
Ja zrobiłem 5000 km temu i jest mega zadowolony. Spalanie spadło oleju nie przybywa, spię spokojnie.
Piotras85:
Albo czujnik różnicy ciśnień albo czujnik temperatury spalin. Może spróbujcie wymusić wypalanie DPF komputerem i sprawdź temp spalin. Jak będzie pokazywać cały czas np. 180 Stopni to znaczy że jest uszkodzony. Jeżeli tak będzie to komputer sam przerwie procedurę wypalania z powodu ( teoretycznie ) za niskiej temp. spalin. Gdzieś przecież musi być przyczyna.
Nowy102:
Wybaczcie naiwne pytanie ale nie jestem mechanikiem i nie znam się zupełnie na samochodach. Jednak lubię po odstawieniu komputera na bok popracować fizycznie. Kupiłem dość fajny egzemplarz i40 i chcę mu przeczyścić DPF. Budując garaż wymyśliłem sobie że zbuduję tam kanał. Taki kaprys. No ale skoro mam to wlazłem pod samochód. Powiedzcie mi czy DPF to to "Coś" pod samochodem do którego wkręcona jest jakaś sonda- czujnik? to tam mam zapodać jakiś środek do czyszczenia DPF? np taką pianę aplikowaną przez rurkę jak ktoś wyżej pisał??
Nawigacja
[#] Następna strona