Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
Jacek72:
Z tego co słyszałem Zoltan regeneruje DPF na gwarancji dla VW Audi w B-stoku. Więc chyba ta "maszyna" działa nieźle.
mariusz00-82:
Po czyszczeniu musiałeś coś w komputerze zmieniać ?? Adaptacje filtra robić ?? Filtr się wykręca czy trzeba wyciąć?
Jacek72:
Filtr DPF wykręca się. Nie trzeba go wycinać. Zanosisz do Zoltana samą puszkę. Oczywiście oni najpierw "zaglądają" do wnętrza filtra kamerą sprawdzając czy nadaje się do regeneracji, więc nie robisz tego w ciemno.
Po montażu należy "wyzerować" komputerem ustawienia, tak żeby auto wiedziało, że dostało nowy filtr. I to tyle. Ja pod kompa podłączałem się u Roberta, który ma swój warsztat (chociaż wygląda to słabo) na początku ul. Gajowej po prawej stronie od wjazdu z ul. Antoniuk Fabryczny. Bierze za to grosze, w porównaniu do serwisu. Serwis krzyknął mi coś 200 lub 250 zł. On zrobił to samo za 30 zł..
Alonzo_:
Ja jeszcze próbuje. Ostatnie wypalania co 100 km mi wyskajują :cry: . Dziś podjechalem do mojego mechanika i wymusilismy kompem "regeneracje". Pierwszy raz w sumie w zywocie mojej fury. Mialem niecale 14 g sadzy ( za wiele mi to nie mówi poza domyślaniem sie że to duzo patrząc na częstotliwość wypalań). Za pierwszym podejsciem wypalilo do 3,9 g a z drugim do 0. Sam jestem ciekaw jak to teraz będzie z wypalaniem i jego upierdliwoscią.
Po cichu liczę na trochę spokoju w dłuższym czasie.
krzysiekchl:
A jakie wartości pokazuje Wam czujnik różnicy cisnien przy DPF?
Nawigacja
[#] Następna strona