Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
MD13:
tom69 na hamowni wyszło mi 128 km przed modem. Po 168 km.
krzysiekchl:
Dzisiaj ku mojemu zdziwieniu wypalanie DPF włączyło się po.... 30 km od ostatniego wypalania (jazda non stop 3000 obrotów).
Venom:
--- Cytat: "tom69" ---
--- Cytat: "MD13" ---Zabieg wykonany. DPF wycięty. Na hamowni zwróciłem uwagę na spaliny. Przy mocnym ciskaniu i żyłowaniu silnika pojawia się lekki czarny dym. Jednak to też nie są idealne warunki.
--- Koniec cytatu ---
Witaj MD13.
Napisz jeszcze - bom ciekaw- ile kucyków miałeś przed wycięciem i po zabiegu.
Ja swojego mam świeżego i dopiero zaczynam obserwację pracy dpf-a, oczywiście swoje uwagi i spostrzeżenia zapodam gronu posiadaczy i czytelników.
--- Koniec cytatu ---
ja miałem przed modem 126 a po modzie mam 156 z tym ze ja zostawiłem DPF. Ale i z dpf bez problemu osiągał 165 koni tyle że uznaliśmy że nie ma co przeginać i zeszliśmy poniżej 160 .
waszek_rmc:
--- Cytuj ---ja zostawiłem DPF.
--- Koniec cytatu ---
Brawo Ty ;) Też chcę moda ;) na razie nakręcam żonkę jakie to jest potrzebne :) Nic, czekam aż przyjdzie z listą zakupów z Ikei :)
Alonzo_:
Słuchajcie jak to teraz będzie na przeglądach.? Byłem w tygodniu z przeglądem swojej zabawki i gadałem z gościem, i mówił, żw teraz dymomierzami zaczynają badać u nich ( i wszędzie podobno) i mówi, że np z poprzedniego dnia 6 dizli odrzucić musial bo nie weszły w "normę" - wyciete wg niego były. I on gadał, że kończy sie wycinanie. Faktycznie zaczną to efektywnie badać?
Nawigacja
[#] Następna strona