Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
djrexy:
Welcome back koledzy.
Od ostatniego przepalania DPF-u zresetowałem licznik i mineło dokładnie 380 mil (około 612km).
Jeżdziłem z włączoną aplikacją Torque aby zobaczyć kiedy następuje przepalanie. Przepalałem przy prędkości 70-80 mil/h (około 113-129 km/h) przez długość trasy 13 mil (około 21km). Temperatura DPF w maksymalnym momencie osiągnęła 647 stopni. Po przepaleniu spadła do 234 i mniej stopni. Poniżej załączam screena.
Auto przejechane ma 80 tyś mil (128.800km). Rocznik 2014.
Pozdrawiam.
waszek_rmc:
Mam tak samo. Dokładnie 600-610 km, przez 20 km. Ja tam jestem teraz zadowolony, zwłaszcza ze teraz jak zbliża się dystans to już jestem gotowy ;) Ciekawe jak tak długo pociągnie.
krzysiekchl:
Odnośnie wypalania. Po chipie zauważyłem, że auto wypala DPF dość często. Zauważyłem, bo zacząłem jeździć na chwilowym spalaniu. Nie wiem jak było wcześniej. Wypalanie było co jakieś 100km. Urządzeniem diagnostycznym przeprowadziliśmy czyszczenie programowe. Teraz jechałem trasa i wypalanie było co 200 km. Jak było później jeżdżenie po mieście to zaczęło wypalać po 160 km. I teraz pytanie- czy sądzicie że zmiana mapy (bogatsza mieszanka) może powodować częste wypalanie? Nie wiem kurcze jak było wcześniej. Oleju nie przybywa. Przebieg 240tys km
waszek_rmc:
Możesz tak jak ja mieć duzo popiołu w filtrze - stąd częste dopalanie. A co do zwiększenia mocy to rozum podpowiada odwrotnie - większa moc, większa sprawność (przecież spalanie ci nie poszło w górę) - a to równa się czysty komin :) Może poprostu przypadek, albo zaczałeś obserwować. 240 tys to dobry przebieg jak na 1 silnik, zapewne DPF też oryginał.
A co do serwisowego dopalania - ja bym nie bawił się w takie rzeczy...
krzysiekchl:
A czyszczenie chemią?
Twierdzisz że zaraz będę mieć po silniki? Jestem świeżo po wymianie łańcucha
Nawigacja
[#] Następna strona