Autor Wątek: [Getz] [Getz] Sterowanie lusterkiem zewnętrznym  (Przeczytany 6557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wikard

• Gość
[Getz] Sterowanie lusterkiem zewnętrznym
« dnia: 05 Kwiecień 2013, 19:53:49 »
Nagle przestała działać regulacja lewym lusterkiem zewnętrznym. Sterowanie lusterkiem  prawym działa prawidłowo. Jaka może być przyczyna?
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 18:39:46 przez Brt »

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Kwiecień 2013, 20:31:02 »
Schemat połączenia elektrycznych lusterek. Trzeba sprawdzić niżej wymienione złącza w szczególności piny w kostkach zaznaczone na czerwono.

Złącze D06 łączące sterowanie z silniczkami w lusterku.

Złącze D04 podłączone do sterowania elektrycznymi lusterkami.

Złącze MD11(sklada się z części męskiej i żeńskiej) łączące silniczek lewy i prawy.

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Kwiecień 2013, 21:13:16 »
u mnie był przerwany kabelek między drzwiami a nadwoziem, ale to było santa fe i prawe lusterko.

nie wiem jak u ciebie jest sterowane okno - z konsoli środkowej (wtedy sprawdź przewód między drzwiami a nadwoziem) czy z panelu na drzwiach (wtedy zdejmij obicie drzwi i tam szukaj)

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Kwiecień 2013, 22:03:51 »
Na początek proponuję zdjąć trójkąt maskujący na wewnetrznej stronie drzwi. Za nim jest kostka z przewodami do sterowania lusterkiem i ewentualnie jego podgrzewania. Rozłącz kostkę i sprawdź , czy jest napięcie na przewodach dochodzących do kostki. Te trzy w dolnym rzędzie, to od sterowania, dwa wyżej od grzania. Poniżej zdjęcie z mojego Gacka.

wikard

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Kwiecień 2013, 22:24:30 »
Cytat: "albert"
Na początek proponuję zdjąć trójkąt maskujący na wewnetrznej stronie drzwi. Za nim jest kostka z przewodami do sterowania lusterkiem i ewentualnie jego podgrzewania. Rozłącz kostkę i sprawdź , czy jest napięcie na przewodach dochodzących do kostki. Te trzy w dolnym rzędzie, to od sterowania, dwa wyżej od grzania. Poniżej zdjęcie z mojego Gacka.
Obrazek

U mnie sterowanie lusterkiem jest za pomocą linek które wchodzą do poszycia drzwi. Nie mogę ich zlokalizować w drzwiach oraz silniczków.
Dostępna jest tylko kostka w pod przełacznikiem.