Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

znikanie oleju

(1/3) > >>

maly_gls:
witam serdecznie po bardzo długiej przerwie :lol: widze że duzo się pozmieniało :shock: ale do żeczy a mianowicie jestem teraz w posiadaniu coupe z 2000r. z silnikiem 2,0 o mocy 140km i zauwarzyłem że znika mi olej z miski olejowej jak nim ostrzej jerzdzę :o i moje pytanie jest takie czy te silniki mają jaką proporcjie do pobierania oleju bo jeśli tak to jest ok bo na świecach niewidać żadnego spalania oleju ( za błędy jak zawsze bardzo przepraszam ci którzy mnie pamiętają to już wiedzą)pozdro

[ Komentarz dodany przez: BartBartez: 2009-03-21, 10:23 ]
Błędy błędami ale postaraj się chociaż używać kropek i wielkich liter.

BartBartez:
Mam ten sam silnik w starszej budzie. Przed remontem przy ostrej jeździe ubywało około litra na 8 tyś km(nie pamiętam dokładnie). Jak będzie teraz - zobaczymy.

maly_gls:
dzięki serdeczne ale ja nie podejrzewam żeby on go w durzym stopniu spalał bo ani nie kopci ani na świecach niema ślady po spalanym oleju daj znać jak to u ciebie wyjdzie po remoncie pozdro

Mroczna:
hmm no wlasnie ja tez mam ten problem... przynajmniej raz w miesiacu musze dolewac litr oleju.. niby nie kopci hmm.. Robie nim jakies 1000 km/mies i jak sie spiesze do pracy to czasem musze miec ciezsza noge, ale najpewniej chyba bedzie jak wybiore sie do mechanika :mrgreen:

maly_gls:
z tego co się dowiedziałem w serwisie to one mają tendencje do pobierania oleju i podobno mają jakąś norme przy ostrej jeżdzie a ja raczej go nie oszczędzam i dokładnie jak piszesz tylko że ja dolewam litr na jakieś 5000 km

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej